![]() |
Konsola nie widzi nagranych płyt
Witam. Mam taki problem. Pożyczyłem od kolegi kartę pamięci z nagranym Free Mcboote 1.8. Postanowiłem zobaczyć czy na mojej konsoli będą działały kopie gier. Mój model to 90004 ale z rokiem produkcji 8A.
Zgrałem więc obraz z płyty, następnie spatchowałem go (robiłem to dwa razy innymi programami 1. ESR disc patcher GUI v0.24a 2. MementoDiscPatcher) nagrywałem na płyty Verbatim DVD+R z prędkością 4x, też dwoma programami : 1. PowerISO 2. DVDDecrypter Po załadowaniu FreeMcBota wkładam płytę, system ją czyta i następuje wielkie NIC. Żadnego komunikatu, żadnego błędu, tak, jakby płyty nie było. Z ciekawości załadowałem kopię gry od niego (kolegi), też na Verbatimach DVD+R i wszystko działa jak należy. Macie jakieś propozycje, co to może być? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. |
Uruchom ESR wersję GUI i napisz co masz wyświetlane w status.
|
Można jaśniej. Jestem w tym temacie "zielony"
|
|
Sprawa ma się następująco. Przy mojej kopii gry ten program mi się nie pojawia. Przy kopii kolegi jest jak najbardziej.
Obraz płyty gry robiłem programem PowerISO ->opcja Kopiuj. Może tu jest coś nie tak. |
Uruchom ESR gui samemu, dopiero potem włóż płytę i powiedz co jest napisane w status.
|
Uruchomiłem ESR i na czterech płytach
- 3 płyty przegrywane z mojego oryginału w różnych konfiguracjach - 1 płyta - pobrana gra z netu w celu sprawdzenia na wszystkich wyskakuje komunikat: UNKNOWN MEDIA IN DRIVE |
Jakość nośnika/wypalenia/nagrywarki/lasera. Wybierz sobie coś. ;]
|
Zamierzam dziś nagrać to samo na dwóch innych nagrywarkach ale na tych samych nośnikach, żeby mieć pewność co do nagrywarki. Ale mam jedno pytanie, czy trzeba jakoś ustawiać DVDDescryptera, poza BURN-Proof i Weryfikacją (wersja 3.5.4.0)
Dzięki za zainteresowanie tematem. |
Tak jak jest w tutorialu, czyli żadnych super extra magicznych rzeczy nie potrzeba. Burn proof jest tylko dla Twojego dobra, nie jest wymagany. Tak samo weryfikacja. Przy CD to co innego.
Porzuć DVD Decrypter na rzecz ImgBurn. |
Po nagraniu na innej nagrywarce na Verbatimach DVD+R oraz DVD-R konsola czyta wszystko, aż miło :-) Trochę mnie to zastanawia, ponieważ moja nagrywarka nie jest aż taka stara a poza tym to Asus.
No nic, jeszcze raz dzięki za zainteresowanie tematem |
Asus robi dobre płyty główne i chyba nic więcej. ;]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |