![]() |
Cytat:
|
Wylacz z tylu konsole i odlacz zasilanie na minut np.
Jak nie zadziala to przytrzymaj reset przez 5-10 sekund, potem pacnij go jeszcze 2x. Wyciagnij karte pamieci jak masz i sprawdz czy bez niej dziala. |
PS2- brak obrazu i dźwięku spowodowane zmianami w ustawieniach
Witam,
Posiadam konsole PS2 slim z modchipem. I to wszystko co mogę powiedzieć o mojej konsoli, ponieważ jestem zielona w tych sprawach. Problem jest dość nietypowy... Chciałam zagrać w pewną grę, ale z jakichś powodów płyta bardzo się cięła. Naczytałam się na różnych forach brytyjskich że ta gra jest na ntsc a europejskie konsole obsługują tylko pal i stąd często czarno-biały obraz lub zacinająca się gra. Postanowiłam grę spatchować, ale wcześniej, zanim do tego doczytałąm, dostałam przebłysku "geniuszu" i zaczęłam bawić się konfiguracją ps2. Pamiętam, że zmieniłam ustawienia z czegoś na rgb. I tu zaczyna się problem. Odkąd to zmieniłam, konsola wogóle nie reaguje na telewizor. Niby kontrolka się świeci na zielono ale na ekranie pozostaje tylko jedna wielka czerń i napis AV. Moje pytanie brzmi: czy da radę jakoś zmienić spowrotem ustawienia? Jeśli to głupie, banalny pytanie to z góry przepraszam. Po prostu chcę naprawić to co zrobiłam przez własną głupotę. Z góry dzięki za odpowiedź |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:49. |