![]() |
LITEON IHAS524-32 zmniejszenie prędkości wypalania płyt audio
Witam
Mam pytanie jak można zmniejszyć prędkość palenia płyt audio? Prędkość najniższa jaką mogę wybrać to 16x, a przydałoby się ją jeszcze zmniejszyć. Jedną płytkę już wypaliłem x16 ale przy odtwarzaniu jej na stacjonarnym odtwarzaczu CD słychać przeskoki. |
Nie da rady bez zmiany danych w firmware nagrywarki
|
Czyli gwarancja idzie się kochać ;) Napęd mam od dzisiaj więc ingerencja w firmware odpada no chyba, że po tej całej operacji będzie się dało przywrócić oryginalny.
|
Równie dobrze po całej operacji może być pogrzeb -firmware trzeba przerobić bo zmodyfikowane też mają x16 dla CD
|
x16 to wystarczająco wolno, od lat nagrywam właśnie z taką prędkością audio i nigdy nie miałem problemów, spróbuj zmienić płyty - raczej tutaj jest problem
pozdrawiam |
Nagrywałem na Verbatimie więc jest to trochę dziwne. Wracając do przeróbki firmware'u czy omnipatcher będzie do tego dobry?
|
ja bym mimo wszystko sprawdził inny nośnik przed grzebaniem w firmware, które może się rożnie zakończyć ;)
pozdrawiam |
Czy użycie LabelTaga do opisania płytki może mieć negatywny wpływ na późniejsze odtwarzanie na stacjonarnym odtwarzaczu CD ?
|
Raczej nie:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40. |