Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skoki - sezon letni 2010 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skoki-sezon-letni-2010-a-86553/)

sobrus 31.08.2010 14:32

I dobrze ze coś drgnęło, Małysz niedługo odejdzie i wtedy skoki będą dla nas "martwe".

Bo jaka to przyjemność oglądać, że nasz najlepszy zawodnik zajął miejsce 47 a reszta jeszcze dalej.
Dla mnie żadna. Szanse muszą być wyrównane, żeby były emocje.

andrzejj9 31.08.2010 09:16

LGP: wielki triumf polskich skoczków
http://sport.onet.pl/zimowe/skoki/lg...wiadomosc.html

Fakt, że do Japonii sporo skoczków nie jedzie (również w lecie), ale i tak takie wyniki robią wrażenie:

Cytat:

Podwójnym zwycięstwem polskich skoczków zakończył się niedzielny konkurs Letniej Grand Prix w japońskiej Hakubie (HS 131). Triumfował po raz drugi w tym sezonie i trzeci w karierze Kamil Stoch. Drugie miejsce zajął Dawid Kubacki.
Stoch biorąc udział tylko w połowie konkursów z sezonu letniego, zajmuje w klasyfikacji generalnej czwarte miejsce :) Na cztery konkursy, w których brał udział zajął dwa razy pierwsze miejsca, raz drugie i raz nie wiem, które, ale patrząc na punktacje prawdopodobnie trzecie. Not bad :)

andrzejj9 23.08.2010 06:12

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 1114106)
Ja mam wątpliwości... Chłopak ma słabą psychike, w lecie często skacze dobrze, ale w zimie... wszyscy widzielismy co prezentował w ostatnich latach- poza nielicznymi przebłyskami- przęciętność.
Życze mu jak najlepiej, ale jakoś nie wierze, że osiągnie choćby połowe tego co Małysz. Jak będzie w top10 PŚ, to będzie wielki sukces.

Wiesz, mówiąc, że dużo osiągnie, nie porównuję go od razu do Małysza. Adam był i jest zawodnikiem wybitnym, jednym z najlepszych, jeśli nie najlepszym, w historii tego sportu. Trudno oczekiwać, że od razu w ciągu kilku lat w tym samym kraju trafi się kolejny, który będzie miał porównywalne osiągnięcia.

Dla mnie jeśli Kamil będzie w stanie nawiązywać walkę z najlepszymi na świecie, może nawet stawać na podium, to już będzie dużo. Biorąc pod uwagę polskie skoki poza Małyszem - bardzo dużo. Nie liczę na taśmowe zwycięstwa, choć oczywiście życzę mu sukcesów.

SpeedFreaK 22.08.2010 22:17

No nie tak prawie identycznie...
U Małysza było widać przebłyski geniuszu, wygrał nawet kilka konkursów, był w top10 PŚ... dopiero później wpadł w dołek.
Stoch miał pare genialnych skoków, ale w konkursach niższej rangi albo w treningach/kwalifikacjach PŚ... to jednak nie to samo ;)
Ja nikogo nie skreślam, ale też nie mam wielkich oczekiwań związanych z tym zawodnikiem ;)

andy 22.08.2010 21:59

Cytat:

Ja mam wątpliwości... Chłopak ma słabą psychike, w lecie często skacze dobrze, ale w zimie... wszyscy widzielismy co prezentował w ostatnich latach- poza nielicznymi przebłyskami- przęciętność.
Życzę mu jak najlepiej, ale jakoś nie wierze, że osiągnie choćby połowe tego co Małysz.
Z Małyszem było prawie identycznie. Na początku swojej kariery skoczył kilka dobrych skoków by potem stać się przeciętniakiem. Wiele lat skakał słabo i nawet zanosiło się na zakończenie kariery kiedy coś w nim pękło i przez kilka sezonów nie miał sobie równych :)
Tak więc nie skreślajmy go od razu ;)

SpeedFreaK 22.08.2010 21:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1114036)
Ale dwie to co innego ;) (poprzedniego dnia był drugi, a powinien pierwszy)

Obserwują Kamila od dawna i cały czas uważam, że to zawodnik, który wiele osiągnie. Nawet jeśli to jeszcze nie jego czasu, to ten na pewno przyjdzie.

Życze mu jak najlepiej, ale jakoś nie wierze, że osiągnie choćby połowe tego co Małysz. Jak będzie w top10 PŚ, to będzie wielki sukces.

andy 22.08.2010 15:05

Cytat:

A igielit mógłby być nawet różowy :P
Za takie teksty to bana dostaniesz :P

Cytat:

Skoro można sobie pooglądać skoki, to niech skaczą na czym chcą, jeżeli tylko jest taka możliwość. Dla skoczków to możliwość sprawdzenia, w jakiej są formie przed sezonem zimowym.
Dokładnie. Skoczek nie wypada z rytmu bo cały rok może sobie skakać i szlifować formę. Dodatkowo kibice też mają uciechę bo mogą takie skoki oglądać. Dla mnie super sprawa.

Bartez 22.08.2010 14:55

Nie widzę w tym nic złego. Skoro można sobie pooglądać skoki, to niech skaczą na czym chcą, jeżeli tylko jest taka możliwość. Dla skoczków to możliwość sprawdzenia, w jakiej są formie przed sezonem zimowym. A igielit mógłby być nawet różowy :P

NeoFighter 22.08.2010 14:37

Te cale skoki na igielicie to w ogole jakas pomylka. Impreza wyglada tak jak zima poza jednym szczegolem... sniegiem. Teraz jest zielony :P
Sport zimowy powinien byc rozgrywany w zimie bez sztucznego naciagania na igielit.

andrzejj9 22.08.2010 14:13

Ale dwie to co innego ;) (poprzedniego dnia był drugi, a powinien pierwszy)

Obserwują Kamila od dawna i cały czas uważam, że to zawodnik, który wiele osiągnie. Nawet jeśli to jeszcze nie jego czasu, to ten na pewno przyjdzie.

Prezesik 22.08.2010 13:16

Jak to mówią jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Pamiętajmy też, że często wyniki letniej grand prix znacznie różnią się od wyników zimowych.
Mówię to, żebyśmy nie popadli w zbytni zachwyt i nie nadmuchiwali balona oczekiwań,

Oczywiście tak czy inaczej życzę Kamilowi jak najlepiej, bo to jest mój ulubiony polski skoczek w tej chwili. No i bez wątpienia ma największy potencjał. :)

andrzejj9 21.08.2010 20:20

Ładne skoki :)

joujoujou 21.08.2010 20:06

Ładna skocznia.

andrzejj9 21.08.2010 19:12

Skoki - sezon letni 2010

No to w końcu rośnie nam następca Małysza :)

źródło.. właściwie jakikolwiek serwis informacyjny za kilka minut ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.