![]() |
I dobrze ze coś drgnęło, Małysz niedługo odejdzie i wtedy skoki będą dla nas "martwe".
Bo jaka to przyjemność oglądać, że nasz najlepszy zawodnik zajął miejsce 47 a reszta jeszcze dalej. Dla mnie żadna. Szanse muszą być wyrównane, żeby były emocje. |
LGP: wielki triumf polskich skoczków
http://sport.onet.pl/zimowe/skoki/lg...wiadomosc.html Fakt, że do Japonii sporo skoczków nie jedzie (również w lecie), ale i tak takie wyniki robią wrażenie: Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie jeśli Kamil będzie w stanie nawiązywać walkę z najlepszymi na świecie, może nawet stawać na podium, to już będzie dużo. Biorąc pod uwagę polskie skoki poza Małyszem - bardzo dużo. Nie liczę na taśmowe zwycięstwa, choć oczywiście życzę mu sukcesów. |
No nie tak prawie identycznie...
U Małysza było widać przebłyski geniuszu, wygrał nawet kilka konkursów, był w top10 PŚ... dopiero później wpadł w dołek. Stoch miał pare genialnych skoków, ale w konkursach niższej rangi albo w treningach/kwalifikacjach PŚ... to jednak nie to samo ;) Ja nikogo nie skreślam, ale też nie mam wielkich oczekiwań związanych z tym zawodnikiem ;) |
Cytat:
Tak więc nie skreślajmy go od razu ;) |
Cytat:
Życze mu jak najlepiej, ale jakoś nie wierze, że osiągnie choćby połowe tego co Małysz. Jak będzie w top10 PŚ, to będzie wielki sukces. |
Cytat:
Cytat:
|
Nie widzę w tym nic złego. Skoro można sobie pooglądać skoki, to niech skaczą na czym chcą, jeżeli tylko jest taka możliwość. Dla skoczków to możliwość sprawdzenia, w jakiej są formie przed sezonem zimowym. A igielit mógłby być nawet różowy :P
|
Te cale skoki na igielicie to w ogole jakas pomylka. Impreza wyglada tak jak zima poza jednym szczegolem... sniegiem. Teraz jest zielony :P
Sport zimowy powinien byc rozgrywany w zimie bez sztucznego naciagania na igielit. |
Ale dwie to co innego ;) (poprzedniego dnia był drugi, a powinien pierwszy)
Obserwują Kamila od dawna i cały czas uważam, że to zawodnik, który wiele osiągnie. Nawet jeśli to jeszcze nie jego czasu, to ten na pewno przyjdzie. |
Jak to mówią jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Pamiętajmy też, że często wyniki letniej grand prix znacznie różnią się od wyników zimowych. Mówię to, żebyśmy nie popadli w zbytni zachwyt i nie nadmuchiwali balona oczekiwań, Oczywiście tak czy inaczej życzę Kamilowi jak najlepiej, bo to jest mój ulubiony polski skoczek w tej chwili. No i bez wątpienia ma największy potencjał. :) |
Ładne skoki :)
|
Ładna skocznia.
|
Skoki - sezon letni 2010
No to w końcu rośnie nam następca Małysza :)
źródło.. właściwie jakikolwiek serwis informacyjny za kilka minut ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |