Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Gra spatchowana ESR Disc Patcher'em nie działa. (https://forum.cdrinfo.pl/f104/gra-spatchowana-esr-disc-patcherem-nie-dziala-86574/)

Paweloso 24.08.2010 11:43

Gra spatchowana ESR Disc Patcher'em nie działa.

Witam. Mam problem z odpalaniem gier przez FMCB/ESR. Otóż obraz gry iso spatchowałem programem ESR Disc Patcher. Kiedy zamontowałem obraz w napędzie wirtualnym widniały tam dwa foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS.
Nagrałem płytkę DVD programem IMG Burn z prędkością 4x. Włożyłem płytkę do PS2 i uruchomiłem ESR. W okienku w prawej dolnej części ekranu wyskoczył napis ''Invalid media in drive". Co jest nie tak? Czytałem, że najlepsze do nagrywania są płyty TDK. Ja użyłem innej płyty, ponieważ nie mam takich.
Czy płyta może być przyczyną błędu? Przecież ESR ją czytał. Jeśli można uruchomić grę bez patchowania prosiłbym o sposób.

loki7777 24.08.2010 14:09

Zle czytales na temat tdk. Za wolno nagrywasz. Na jakich plytach nagrywales. Napisz co to za gra, abysmy chociaz wiedzieli czy jest kompatybilna z esr'em.

Berion 24.08.2010 20:26

"ESR jej nie czytał". Komunikat oznacza, że napęd rozpoznał nośnik jako nieznany.

michael102 25.08.2010 09:27

A działały Ci jakieś inne gry nagrane tą nagrywarką? U mnie jak się okazała właśnie ona, nagrywarka, kulała i po jej zmianie wszystko śmiga jak należy. Może być tez inny przypadek, jaki ja miałem a mianowicie przerabiałem obraz np. z .nrg na .iso, patchowałem i ekran zatrzymywał się na różowym tle. Ale to pewnie inna para kaloszy :-P

Paweloso 26.08.2010 14:07

Nie działały inne gry nagrywane tą nagrywarką.Spróbuję nagrać grę u siebie, bo wtedy nagrałem ją u kolegi. Może źle spatchowałem grę, proszę o instrukcję patchowania.

michael102 26.08.2010 14:49

Samo patchowanie to tylko odpalenie programu np.ESR disc patcher GUI, tam wybiera się plik .iso i wsio :-)
Proponuje spróbować na innej nagrywarce bo u mnie to zadziałało.
Pozdrawiam

Paweloso 27.08.2010 10:06

U kolegi wypaliłem 3 płytki. Wczoraj włożyłem jedną z nich do konsoli i w ramce ESR wyskoczył napis PS2DVD in drive. Wybrałem opcję Launch CDVD, pojawiło się kilka kolorków, później czarny ekran i nic. Następnym razem zaznaczałem też opcję Use Synchronous Mode. Działo się to samo. Chyba to rzeczywiście wina nagrywarki.

Berion 28.08.2010 11:06

Standard: nagrywarki/płyty/lasera konsoli (i/lub, do wyboru do koloru ;])

Paweloso 30.08.2010 11:57

Wina i nagrywarki, i płyt. Wcześniej używałem płyt Shivaki DVD-R, teraz nagrałem grę u siebie na takiej płytce-gra działała, lecz podczas przerywników gra wariowała, w czasie rozgrywki długo doczytywał się teren (gra Ojciec Chrzestny). Wypaliłem grę na płycie Media Tech DVD+R i wszystko jest OK.

Berion 30.08.2010 13:00

Mordujesz swoją konsolę. ;)

Polecam niezmordowanie Verbatim od MCC.

lukpc12 30.08.2010 22:26

esr problem

Witam, mam problem z esr, z wersja GUI i tą zwykłą, płytę patchuje, nagrywam alkoholem w profilu ps2 z prędkością 4x płyty Verbaim azo dvd+r i przy starcie płyta przechodzi weryfikacje i przechodzi do browsera. Gdy odpalam esr płyta już się nie kręci. W czym może być problem? Nagrywałem już na laptopie i na pc i to samo.

Berion 31.08.2010 12:17

W tym czym zwykle, jakości wypalenia/nagrywarce/laserze konsoli itd.

Można tak na okrągło odpisywać. ;]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:43.