![]() |
Audio....
jeśli jest już podobny temat , to go przegapiłem (choć szukałem) i przepraszam..
Pytanie odnosi się do muzyki ,otóż mam sporo muzyki , ale jest w rożnej toni głośności,czy jest jakaś możliwość , lub istnieje , nie wiem - jakiś "mixer"??? ,który to wyprowadził by wszystkie moje pliki muzyczne ,do jednej głośności ?? Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Ps.Jestem laikiem w tej dziedzinie ,wiec nie wiem czy dobrze to opisałem moj "problem" , wiec będę monitorował forum i jak coś to uzupełnię ...... |
Napewno nazwa tematu, jaką nadałeś temu topicowi jest nieodpowiednia,
odnosnie problemu to przy nagrywaniu audio cd z różnych mp3 można użyć filtru normalizacji, nie wiem jak się to ma w przypadku samych plików mp3. |
Ok, sry za błędną nazwę tematu ..
Wiec coś jest "takiego" , dzieki czemu moglbym przetworzyć glosnosc we wszystkich plikach mp3 ,tak by np. po wrzuceniu do Winamp'a ,nie musiał regulować głośności.... Wiesz coś więcej ,tz. ,czy działa to z plikami mp3 - bo to mnie bardzo interesuje ! |
http://en.wikipedia.org/wiki/Replay_Gain i zastosowanie tego w odtwarzaczu da pozadany efekt.
|
Ok,ale właśnie poszukałem w Google tego , i to daje pożądany efekt przy odtwarzaniu .
Wiec teraz powiem tak ; , mam folder muzyczny , powiedzmy 400 piosenek o rożnej głośności , i chce miec je w jednej głośności ( np 2 folder wyjściowy , tychze piosenek) , po czym , te już przetworzone wrzucić np. do iPoda lub wypalić na płytce. Domyślam sie ,iz tym ReplayGain nie zrobie tego , wiec czy istnieje jakas inna mozliwosc !! |
W przypadku iPoda to podaje hydrogenaudio:
Cytat:
Mozna zrobic to tez, z tego co zrozumialem, na stale za pomoca MP3Gain. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13. |