![]() |
Samsung TSST corp CD/DVDW SH-S162A Problem
Ilość załączników: 1
Witam, Na wstępie przepraszam jeśli źle nazwałem temat!
Mam pewien problem z moją nagrywarką otóż to , że nie chce mi wypalic obrazu ISO ( film deskorolkowy ) który waży 4,72 GB na płytę Double Layer + Verbatim i Esperanza.Nagrywałem w Alcoholu 120% prędkością 4x na Verbatimie a 2,4x na Esperanzie i dalej ten sam problem ??? nadmienię tylko tyle , że nigdy nie miałem problemów z paleniem płyt DVD DL ponieważ nagrałem troszkę już tych płytek więc tym bardziej się dziwię czemu mi nie chce dobrze wypalic tego filmu deskorolkowego! inne płyty zarówno CD-R jak i DVD-R wypala idealnie i również chodzą idealnie więc nie mam zielonego pojęcia co się dzieje.Bardzo proszę Was o pomoc , radę , sugestię , cokolwiek tak by nagrać ten film poprawnie :) bo mam dość już marnowania płyt tym bardziej , że one nie należą do tanich! Dziwne jest to , że po włożeniu płyty do nagrywarki we właściwościach napędu gdzie siedzi płyta piszę '' System plików: RAW , zajęte miejsce: 0 MB , wolne miejsce 0 MB'' też w autostarcie przy wyborze którejś z akcji piszę ''pusty dysk'' o co tutaj chodzi ? W IMGburn znowuż przy próbie wypalenia tego filmu tzn zaraz po wybraniu obrazu ISO woła mnie o '' wybierz miejsce zmiany warstwy '' zamieściłem załącznik. A gdy nagrywałem większe pliki obrazów ISO w tym programie nigdy o nic mnie takiego nie prosił (( Błagam Was o Pomoc! P.S. jeszcze mam malutki problem z tacką otóż to , że mi się ona przycina przy próbie jej wysunięcia! ktoś wie co się dzieje ? Z góry Wszystkim bardzo dziękuję za każdą odpowiedź :) Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52. |