![]() |
Dokładnie był kiedyś kabel RGB i dzięki niemu można było pograć w gry ntsc w "kolorze". Dodatkowo dawał lepszy kontrast.
Montowało się także kwarc pod układ a także zwierało nóżki kodera pal/ntsc. Dawne dobre czasy. |
Kiedyś na PSX był taki chip co kolor dawał przez Chinch'e nawet na telewizorach PAL z gier NTSC,a zwał się "NTSC-Killer" bodajże.
|
Cytat:
|
telewizor obsługuje ntsc i pal, ma multisystem
konsola nie jest przerobiona tak ze ingeruje w działanie konsoli |
Chip bez kolorów :taktak:
|
Pewnie po to aby móc odpalać gry i ich kopie z innego regionu niż konsola + homebrew...
"Chip bez kolorów"? Heh... - - - Jeśli nie masz koloru na ekranie to znaczy, że TV nie obsługuje sygnału NTSC lub ustawiłeś nieodpowiedni kabel w System Configuration browsera konsoli. Ewentualnie (zależy jaki chip) ktoś nie zrobił RGB fix'a. |
Kto przerabiał konsolę i po co ??? pewnie włożył taniego chipa :taktak: właśnie bez kolorów-bo tani.:fiu:
|
Ps2 gry czarno białe
Witam, podłączyłem przerobioną konsole ps2 do telewizora lcd lg 37lf2510
Włączam kilka gier i każda czarno biała, czytałem że to zależy od systemy ntsc czy pal, konsola jest w pal, a telewizor nie wiem, ale wiem że ma systemy pal, ntsc i jakis jeszcze Ps2 podłączam przez kable chin che do telewizora Proszę o porady |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:07. |