![]() |
Pobawiłem się trochę, rozkręciłem, wyczyściłem w środku, przeczyściłem laser i gra chodzi jak szalona. Dzięki! : )
|
Verbatim, ale już od dawna nie kupuję żadnych płyt więc nie wiem jak teraz z ich jakością i jakie konkretnie kupić.
|
A jakie płyty dvd- w takim razie byś polecał o ile to dvd+ stanowią tu problem?
|
Nie rozkręcaj, nie ma sensu. Chodzi o to tylko, że stare lasery (montowane z przed PS2 SCPH-39004/R) nie radzą sobie zbyt dobrze z DVD+R. Dlatego lepiej palić na minusach.
|
W takim razie jutro rozkręce, ale jeszcze pytanko: Co mogłoby w takim razie jeszcze stanowić jakiś problem oprócz lasera?
|
Niestety nijak inaczej jak tylko rozebrać konsolę.
|
Jak można to sprawdzić? Laser oryginalny jakby co
|
A jakie modele lasera? Może DVD-R vs DVD+R?
|
Tak, ta sama płyta. Po druga laser ma napewno gorszy od mojego, ja swoje ps2 kupywałem 1.5 roku temu, a on od jakiegoś znajomego. I pozatym widać, jaka jest różnica w czytaniu niektórych gier u niego, a u mnie.
|
Ta sama czyli konkretnie ta sama płyta z tą samą grą? Jeśli tak to Twój kolega ma w lepszym stanie laser.
Po za tym nie zawsze za pierwszym razem kopie się wczytują - szczególnie właśnie na laserze, który już trochę przeszedł. |
Nagrywanie gry na PS2 - Płyta trzeszczy.
Witam. Nagrywałem wczoraj na moją ps2 slim Personę 3:FES. Po wsadzeniu do nośnika wyświetla się te logo ESR~ a po tym płyta zaczyna hałaśliwie trzeszczeć i gra się nie może uruchomić. (nie ma jeszcze tej 'zmiany kolorów', która chyba powinna być)
Nagrywałem na TDK DVD+R,i co lepsze, inne gry też nagrywane na tą płytę (np. Yakuza 2) chodzą wyśmienicie. Aha, dodam jeszcze, że ta sama gra u kumpla, który też ma FMCB chodzi na jego ps2 fat wyśmienicie. Czego może to być wina? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:03. |