![]() |
DYLEMAT! LG BH10LS30 czy LiteOn IHBS112?
Witam! Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest kompletnym komputerowym laikiem :) Po 4 latach wymieniam sprzęt, wcześniej kupiłem odtwarzacz BluRay. Pytanie takie jak w temacie. LG BH10LS30 czy LiteOn IHBS112? Co lepsze, jakie zalety i wady? Mówię o tych dwóch sprzętach, ponieważ udało mi się dowiedzieć, że te dwie nagrywarki są w nie najgorszej cenie, a do tego "trzymają poziom" ;). Prosiłbym o pomoc i przede wszystkim o obiektywizm w ocenianiu obu sprzętów. Pozdrawiam serdecznie!
|
:sciana:
Cytat:
|
Wszystko przemawia za LiteOn'em 112.
Dobre wykonanie, cicha praca a na wybranych nośnikach BD-R wysoka jakość zapisu. Możliwość testów. LG pracuje głośniej, lepiej zapisuje płytki DVD, ma możliwość nagrywania wybranych nośników z większą prędkością przy zachowaniu wysokiej jakości. Odczyt BD-R 10x, lepsza korekcja błędów. Ja polecam jako pierwszy napęd Blu-Ray LiteOn'a 112. |
|
warto jeszcze dodać że LiteON jest droższy od LG o jakieś 100 zł :)
@czary2mary podałeś link do WH10LS30 a mówimy o BH10LS30, czy to są te same napędy ? pozdrawiam |
Cytat:
Oznaczenia różne chyba tylko na różne rynki. |
Nie chcę otwierać nowego tematu, szukam porady:
1. jaką nagrywarkę kupić blu-ray, 2. jakie nośniki są teraz najlepsze na rynku w które mógłbym inwestować, 3. jaki jest teraz najlepszy sprzęt do nagrywania. Dzięki z góry za odpowiedź. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |