Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Czy moja nagrywarka umiera? O.o (https://forum.cdrinfo.pl/f2/czy-moja-nagrywarka-umiera-o-o-86937/)

Berion 16.10.2010 13:18

To nie jest komunikat, "że płyta jest chroniona" tylko komunikat informujący o tym, że *jeśli* jest w jakiś tam sposób zabezpieczona przed kopiowaniem to Nero Express pokaże Ci środkowy palec.

Cziczaki 16.10.2010 10:15

No ale że o co chodzi? Jak to jest że jeszcze niecały rok temu to samo mogłem nagrać na CD a teraz mi wyskakuje komunikat że płyta jest chroniona? Czy to wina pustej płyty, obrazu płyty (jeśli tak to jak to usunąć) czy też nagrywarki?

Prezesik 15.10.2010 23:42

Aleś się uparł.

Cziczaki 15.10.2010 21:27

Ale ja tak mam z każdą grą na CD, a Alkoholem też próbowałem, i mam tylko możliwość nagrania z maksymalną prędkością, więc działać mi nie będzie. :(

Berion 15.10.2010 17:54

Ilość załączników: 1
Można załączać do postu...

No nie ważne, komunikat w Nero Express informuje, że nie wszystkie płyty Ci skopiuje, a nie że Twojej nie skopiuje. Na lekcje języka angielskiego, ale to już. :P

Po za tym, Nero Express nie nadaje się do kopiowania gier na PSXa i PS2 (CD).

Cziczaki 15.10.2010 17:51

http //img545.imageshack us/img545/1395/neroe jpg
Ok, jakoś się udało.

pali 15.10.2010 16:08

Płyty CD i DVD Audio (z odpowiednim bitem copyright w ATIP) dadzą się nagrać x1, o ile sprzęt tak potrafi.

Ale tak jak mówi Berionu, sensu to nie ma.

joujoujou 15.10.2010 14:42

Cytat:

Napisany przez Cziczaki (Post 1122784)
[...] nie mogę dawać ani linków ani zdjęć [...]

Zdjęcia możesz. Gdybyś przeczytał cały komunikat, to wiedziałbyś jak. :czytaj:

Cziczaki 15.10.2010 14:11

(Zdjęcia nie załączam bo nie mogę dawać ani linków ani zdjęć póki nie napiszę 10 postów, więc zdjęcie przesyłam ci na PW z dopiskiem "Zdjęcie CD")
A jeszcze tak niedawno miałem możliwość nawet wybrania prędkości dla płyt CD...
I takie okienko pojawia się dla każdego obrazu CD.
Zero możliwości nagrywania.

Berion 15.10.2010 11:01

Po co chcesz nagrywać x1? Bez sens. Jeśli płyty mają wyższe index'y, nagrywarka wybiera najniższą dla nich prędkość (można pewnie ją jakoś zmusić, ale nic dobrego z tego nie przyjdzie).

Komunikat, o którym mówisz nigdy nie wystąpi przy grach na PSX/PS2. Nie bardzo nawet wiem jak to wygląda... podaj log z nagrywania albo obrazek z tym monitem.

Nie rozpakowuj obrazów bo to również idiotyzm. ;]

Dlaczego nie będzie? Dla mnie to nie jest "wiadomo". Naczytałeś się głupot.

"Takich dobrych" nie ma.

Nie przerabiaj bo w 80% przypadków oznacza to również konieczność znalezienia i zmian w tablicy alokacji plików względem nowego docelowego nośnika (ze względu na lba checki) + łata na media check.

Cziczaki 15.10.2010 10:25

Czy moja nagrywarka umiera? O.o

Zacznę od historii, dawno dawno temu (ze dwa-trzy lata temu) moja nagrywarka bez problemów nagrywała płyty CD i DVD, te DVD nagrywała z prędkością nawet 1X!!! Jakiś czas potem zmieniła prędkość minimalną na 2x, następnie zmieniała na 2.4x, aż wkońcu prędkośc minimalną mam 4x.
A teraz przechodzimy do formatu CD:
Kiedyś nagrywałem kopie zapasowych płyt na PS2 za pomocą programu Nero, wszystko działało pięknie, nawet te kopie mi do dziś działają, ale pewnego czasu doszłem w posiadanie pewnego egzemplarza z roku 2000 którego już nigdzie nie można kupić, no i chciałem sobie ją nagrać jako kopię zapasową, a tu nic, nagrywarka pokazuje mi komunikat, że płyta jest chroniona czy coś (oczywiscie po angielsku), płyt nawet używam Verbatim CD-R, próbowałem też innych gier na format CD, i to samo, kiedyś mogłem je spokojnie nagrywać a tu nic, teraz nie mogę, może by działało jako nagrywanie danych, rozpakowywując grę na pojedyncze pliki i je zaznaczyc do nagrania, ale wtedy by gra nie działała.
Próbowałem też nagrać za pomocą Alkoholu, i tu akurat mam możliwość nagrania kopii zapasowej, ale niestety tylko z prędkością "Maksimum", a wiadomo że wtedy gra chodzić na konsoli nie będzie, z jednym przypadkiem chyba miałem "x52", ale to też za dużo, bo to maksymalna prędkość płyty.

Czy to oznacza, że moja nagrywarka zaczyna umierać i musiałbym zainwestować w nową? Nie ma chyba jeszcze takich dobrych emulatorów PS2, nie?
Czy też może jedynym rozwiązaniem jest czasochłonne przerobienie obrazu płyty CD na DVD tracąc przy tym dużo wolnego miejsca na płycie?
:help:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:57.