![]() |
Czy kuchenka mikrofalowa może uszkodzić HD?
Witam Forumowiczów, mam pytanie jak w temacie.Chodzi mi o to czy szybkozmienne pole wytwarzane przez magnetron kuchenki może uszkodzić zewnętrzny dysk.Mam zamiar ustawić HD w odległości ok. metra od kuchenki,czy to wystarczy? (ciasnota mieszkaniowa).
PZDR |
Jakby sprawna kuchenka mogła z metra uszkodzić dysk twardy, to pomyśl co by Ci zrobiła z jajami i mózgiem. :szczerb:
Co innego z zakłóceniami, nie wiem czy kabel i komputer mają wystarczające ekranowanie na okoliczność zakłóceń? Niektóre mikrofalówki "pięknie" słychać w odbiornikach radiowych stojących obok. |
OKI,jaja i mózg może zlasować emisja mikrofal ale magnetron tworzy szybkozmienne pole MAGNETYCZNE,którego przenikalność jest dosyć znaczna a ekranująca obudowa kuchenki konstruowana jest po to aby użytkownika zabezpieczyć przed ugotowaniem jaj.Lapek stoi dosyć daleko a kable mam takie jak Seagate dołącza w komplecie.Myślę że nic się nie stanie.Dzięki za uwagę.
PZDR |
|
Filmik powala:wow:.Próbowałem to ale w mniejszym wymiarze (bez eksplozji).Wystarczył talerzyk ze "złotym" szlaczkiem i było BUUUUUM,aż kuchenka podskoczyła,no-prawie.A co do dysku to chodził dziś całą noc,kuchenka pracowała ok 30min. i wszystko działa.
PZDR |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |