![]() |
Błąd CRC
czesc, mam problem z kopiowaniem plikow vob ze stacjonarnej nagrywarki dvd, pojawia sie błąd CRC, czy idzie to jakoś ominąć
|
Zastąpić uszkodzone sektory zerami lub jedynkami podczas wykonywania obrazu/kopiowania poszczególnych plików.
ISO Buster daje taką możliwość. |
Cytat:
|
Oczywiście, to przecież utrata danych. Możesz mieć np. nieoczekiwane czarne piksele gdzieś tam na filmie itd. ;]
Sens kopiowania tego zależy od ilości uszkodzonych sektorów i miejsca gdzie są. Możesz poszukać innego napędu/nagrywarki, która ma lepszą korekcję błędów. Jeśli płyta porysowana, a dane bardzo ważne to oddaj do serwisu, który zajmuje się regeneracją płyt (możesz też samemu spróbować zapełnić czymś te rysy; z miejskich legend pasta do zębów, ale ja bym w to specjalnie nie wierzył ;D). |
wg mnie nie zapełnić tylko wypolerować rysy :]
|
Cytat:
Pasta szlifuje, mydło nie. :) @up: Patrix, już mieliśmy tu szlifierza płyt, wiesz czym się skończyło :) |
Cytat:
|
Cytat:
Płyta firmy Sony |
Cytat:
|
Cytat:
|
jeśli dobrze Cie rozszyfrowałem to nagrałeś film z TV za pomocą nagrywarki dvd stacjonarnej na płycie dvdr marki Sony
jeśli tak jest to na 99% płyta nagrana źle, za szybko , firmware nagrywarki nie zaktualizowany itd a nawet jeśli zaktualizowany to z tego co się orientuje to stacjonarne nagrywarki do demonów jakości i prędkości nie nalezą pozostaje Ci użyć programu który zignoruje i wypełni zerami błędne sektory ale że zadział nikt takiej gwarancji nie da jeśli to nie jakiś rodzynek to zasij z neta albo załatw film z innego zródła |
Cytat:
|
Dać na mszę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:10. |