![]() |
Ilość załączników: 2
Spokojnie i bez paniki.
Jesli zniknela ci funkcja zabezpieczenia to znaczy ze przez przypadek musialas takze zaznaczyc "proste udostepnianie plikow i drukarek" odpal "moj komputer" / z pod Narzedzia wybierz opcje folderow i nastepnie zakladka "widok" Załącznik 55909 Musisz ta opcje miec niezaznaczona - wtedy pojawi sie na nowo zakladka zabezpieczenia. No chyba ze dysk masz sformatowany na Fat32, sprawdz wlasciwosci sojego dysku - co przy nim pisze. Powinnas miec NTFS jesli nie popsulas za bardzo. I nie bierz tego swinstwa wiecej, lepiej sie piwka napic:hmm: Załącznik 55910 |
Nie wiem dokładnie, co zrobiłaś, ale tak na pierwszy rzut oka mogłabyś spróbować zalogować się jako administrator i stamtąd spróbować odblokować dostęp do tej partycji pozostałym użytkownikom.
Jeśli to coś jeszcze, a na teraz potrzeba Ci po prostu dostać się do tych dokumentów, pobierz wersję LiveCD dowolnego linuxa (Debian, openSUSE, co Ci tam w ręce wpadnie), nagraj ISO i spod linuxa skopiuj sobie potrzebne dane np. na PD. |
problem z blokada dysku !!!
Witam
musiałam chwilowo zablokowa dostęp do partycji d na dysku i coś strasznie namieszałam. nie jestem w stanie teraz go odblokowac. przez wlasciwosci/zabezpieczenia zablokowalam dostep uzytkownikom uwierzytelnionym. robilam to w amoku niestety i pewnie cos kliknelam. na kompie mam dwie partycje : c-systemowa, d-wszystkie prywatne dane (i do pracy...) i wlasnie na d nie moge sie teraz dostac. we wlasciwosciach zniknela funkcja "zabezpieczenia" , dysk zamienil sie w dysk logiczny... przywracanie systemu nie dziala - wyskakuje blad blagam pomozcie mam tam dane ktore MUSZE odzyskac! pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:30. |