![]() |
Thomson DTH-8650E z HDD problem z napisami w filmach podczas kopiowania na HDD.
Witam parę dni temu kupiłem sobie nagrywarkę DVD z twardym dyskiem 160GB Thomson DTH-8650E. I mianowicie mam jeden problem podczas zgrywania filmu z napisami z płyty DVD na twardy dysk film kopiuje się bez napisów. Gdy puszczę film i chcę włączyć napisy pisze że opcja jest nie dostępna i nic nie mogę zrobić. Poprostu film kopiuje się bez napisów. Pomocy co może być tego przyczyną?
|
Albo faktycznie nie kopiujesz napisów (plik np. txt) albo masz zły format napisów w tym pliku.
|
Problem w tym że przy wyborze kopiowania filmu z płyty DVD na HDD mogę zaznaczyć tylko sam plik z filmem, oprócz tego pliku nie jest nic innego widoczne np.(zdjęcia do okładki w folderze z filmem czy napisy). Widać same pliki filmowe bez folderów. Napisy(TXT) podczas odtwarzania z płyty normalnie da się włączyć. Ale po skopiowaniu filmu już nie.
|
To się dzieje wbrew temu co pisze instrukcja urządzenia ?
Może chcesz zgrać coś czego ten thomson nie obsługuje w tym trybie kopiowania, tryb playera wydaje mi się czymś innym. |
W instrukcji nie pisze nic o odtwarzaniu napisów z dysku twardego po skopiowaniu z płyty.
Kopiowanie odbywa się w taki sposób: wkładam płytę DVD z filmami następnie naciskam Kopiowanie do DVR czyli na HDD i wyskakuje mi okienko że na płycie znajdują się filmy które mogę skopiować i poprostu zaznaczam haczykami filmy. Prócz plików z filmami nie widać niczego innego. |
Skoro nic nie pisze w instrukcji i txt nie kopiuje to widać taka opcja nie istnieje w tym sprzęcie :]
Wszak to nagrywarka DVD [ TV -> HDD -> DVD] a nie jakiś media box. |
Najwidoczniej już chyba nie da się na to nic poradzić, Muszę się jakoś z tym pogodzić ; )
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16. |