![]() |
Sprawdzić miernikiem czy trzyma napięcia, jeśli nie będzie spadków to znaczy, że zasiłka ok.
|
Rok temu kupowalem zasilaczy dalem 400zl polecil mi informatyk bo tamten nienadawal juz sie i co jeszcze raz go wymieniac??
|
Corsair 400W, Fortron, Seasonic z tych tanszych.
|
Ja tego nie pisałem, podałem linka pierwszego z googli, sorry :)
Wszystkie z tych poradników w sieci mają błędy. Ja też na elektronice nie znam się zupełnie. Ale fotki są OK Cytat:
No ale chodziło mi o to, aby koledze pokazać, że niestety za dobry zasilacz parę setek trzeba dać. |
Cytat:
|
Cytat:
Człowiek całe życie się uczy :haha: |
widac na tych 2 kondensatorach 2 kremowe naciecia co niewidac?
|
Nie widać tego, co ma być widać :)
http://www.expressit.pl/wymiana-kond...wanie-naprawa/ zobacz tamte fotki, innych poszukaj. |
Ilość załączników: 2
Lapcie te zdiecia nie sa za ciekawe ale cos tam jest
|
Świeżutki wyciek elektrolitu z kondensatorów.
Jak je wymienić, masz pełno poradników w sieci. Zanim wstawisz tam nową kartę graficzną, wymień zasilacz, bo stawiam w ciemno, że masz kiepski. Np. kup taki http://www.agito.pl/s/tagan . |
Teraz kiedy odpalam kompa pokazuja mi sie takie czerwono zielono czarne kwadraciki i tak sie zmieniaja rozkrecilem kompa i na karcie graficznej na takich 2 jakby zbiorniczkach sa kremowe nacia tak jak by sie zjaraly potem wysle ss bo szykam na aparacie :)
|
No to zrób zdjęcie tego monitora, to będziemy wiedzieć coś więcej...
|
Odpal komputer w trybie awaryjnym i sie przekonasz czy to przypadkiem ze sterownikami sie cos nie namieszalo.
Jak w awaryjnym bedzie dobrze - usun sterowniki id karty i zrestartuj komputer - niech sobie na nowo wykryje |
Napisałem ten temat tez na innych forach niemam znajomych poniewaz mieszkam w oddalonej od miasta wsi :/
|
ja na drugim monitorze masz też kiszkę to padła Ci karta graficzna
może pożyczyc od kogoś do testów lub od razu zakupić nową ... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30. |