![]() |
Porozmawiajmy trochę o PSP ;) - "Przeróbki"
Tak jak w temacie;) Pamiętam że moje informację kończyły się na tym że modele 100x i 200x dało się przerobić... aż do niedawna. ;) Parę dni na allegro zobaczyłem konsolę 300x przerobioną, poszperałem jeszcze trochę na temat tego wszystkiego. Więc tak parę pytań i informacji poproszę z tego co wiem:
100x - Classic/Fat da radę stale przerobić, wiem że jest hombrew że można go wykorzystać jako pilot (ma wbudowaną IRD). Mniej ramu niż każda inna (32mb). W razie uszkodzenia, drogie cześci bo już nieprodukowane. Nie ma mikrofonu, a także problem z odpaleniem Skype'a. 200x - Też da radę stale przerobić;) Jest Skype, nie ma mikrofonu, jest lżejszy. Więcej ramu ;) Słyszałem o "martwych" pikselach, na niektórych wyświetlaczach... 300x - Na allegro widziałem przerobioną wersję. Co jak gdzie, i kiedy ?;) Jest mikrofon ;) Tyle samo ramu co w 200x. Tylko jak z tą przeróbką? I czy na psp z wgranym nieoryginalnym softem da się odpalić gry wymagające nowszego softu? Jakaś emulacja czy cokolwiek? Ktokolwiek ma jakiekolwiek PSP, proszę o udzielenie informacji. Bo szykuję się do zakupu i naprawdę nie wiem które wziąść;) A i proszę nie pisać że "Fat jest piękny i czuję że coś trzymam, a nie jak w slimach." Chodzi mi tutaj głównie o oprogramowanie ;) Przede wszystkim przymierzam się do 300x, ale czy da się przerobić? Dla mnie Homebrew jest dość istotny ;) No i czy można zdowngradować konsolę która ma zainstalowany najaktualniejszy soft? ;) Trochę informacji proszę. Bo na głównej nic nie jest aktualizowane ;) Jeśli trochę chaotycznie napisałem, to przepraszam najmocniej ;) |
Jak ja nie znoszę tego głupiego określenia: przerobić... Zlituj się.
"Przerobić na stałe" >> CFW "Przerobić nie na stałe >> HEN >> CFW w ram. - - - Ja już wypadłem z obiegu, ale PSP-2xxx również są modele płyt głównych, które są (były?) nie do ruszenia jak PSP-3xxx. Nie interesuje się sceną PSP, ale dla fw 6.20 dla wszystkich modeli PSP (włącznie z N102) z wszystkimi jej płytami głównymi miał (ma?) wyjść HEN>CFW od gościa o dźwięcznym nicku totaln00b. Exploit oparty na save do dema Patapon 2 (które zdjęto z PSS, więc coś jest na rzeczy ;'] - chyba że to profilaktyka). - - - Downgrade z tego co wiem, nie jest możliwy. |
Cytat:
|
Kurczę to teraz mam lekki mętlik w głowie, czy brać coś pewnego np. PSP-Fat, albo 200x i mieć full kombajn z całym homebrewem itp, czy też kupić sobie PSP 300x grać sobie na oryginalnych nośnikach, i czekać na HEN>CFW jak na zbawienie aby sobie odpalić cokolwiek innego niż gierkę...
PS Mając firmware 5.03 w swoim PSP, mogę wgrać custom firmware, na własną rękę w domu ?^^ |
Gdybym ja kupował PSP to wolałbym PSP-2xxx z CFW np. GEN-ileśtam niż te HENówki. Wygoda.
Tak, ale poczytaj jaki i na co i na jaką płytę główną (readme). Inaczej cegła. ;] |
http://allegro.pl/przerobka-psp-1004...304270797.html
Wg tej aukcji PSP 300x można wgrać Custom Firmware ;) Tylko oczywiście na sofcie nie wyższym niż 5.03 ;) Na wielu aukcjach spotkałem się z Softem 5.03 GEN-C ;) Więc chyba coś jest na rzeczy ;) Na dodatek podobno można odpalić z tym całym "patchem" gry wymagające wyższego firmware'u... ciekawe... |
Mam do czynienia z 2k i faktycznie sa problem z wyswietlaczami - zawsze jakis hot pixel, za tydzien bede mial kolejne i pewnie tez bedzie 1 siedzial - mimo ze praktycznie nie uzywane. Do data code 8A czy nawet C da sie ruszyc kazdy fw pandora i magiczna karta - ostatnio sprawdzone na 6.x:) Warto kupic bo gierki sa fajne - mi spodobal sie Ridge Racer 2 a na allegro gry sa do wyrwania za grosze - zwlaszcza starsze. Zreszta nowy Gow z dubbingiem by Linda i Sp. za ok 130zl w sklepie.
|
Ja radzę kupić Ci 300x. Miałem kilka fatów (słaba konstukcja), slima 200x a teraz chwilowo bo na czas zrobienia kilku modów mam 300x (najlpepszy ananlog) i dla tego nasycenia kolorów wyświetlacza w nim byłbym w stanie zrezygnować z downgrade do GEN D3 na rzecz 5.03 GEN-A gdybym miał potrzebę kupić psp. Gra GOW Duch Sparty kosztuje w sklepie 90 zł w MM i Empiku a nie żadne 130zł
|
No widzsz to nawet taniej niz sadzilem, nie kazdy ma empik pod reka;)
|
Ja to się nie znam, ale ten pan pode mną sprzedał mi PSP2 i według Honeckera tego subforum jest ona idealna do przeróbki.
Polecam lokiego jako sprzedawcę używanych konsol :) |
Cytat:
|
PS2,nad Toba;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:48. |