![]() |
Niestety nie da sie w ashampoo. A w Nero CD-DVD Speed o ile pamietam klikasz na zakładkę UTWORZ DYSK i tworzysz plyte i potem zakladka JAKOSC DYSKU.
|
jak się robi te testy? czy można coś takiego przeprowadzić w ashampoo burning studio?
|
TDK CD-R 52x
Ilość załączników: 2
|
biała by się nie brudziła, test wygląda nieźle, cena około 140 zł też akceptowalna, jak dla mnie ciekawy napęd :taktak:
pozdrawiam |
Hawk DVD-R 16x
|
Verbatim DVD-R 16x
Palenie 8x:
Załącznik 56097 Załącznik 56098 Kolejne uszkodzenie fizyczne nośnika (przy 4GB), tak byłby b.dobry wynik, jest dobrze. :spoko: |
Verbatim DVD+R 16x
Ilość załączników: 3
Pierwsze palenie 8x:
Załącznik 56091 Załącznik 56092 Przy 1,5GB uszkodzenie fizyczne nośnika, poza tym wynik palenia jak najbardziej pozytywny. Ciekawostką jest zapis P-CAV (fw LL03), producent jak i myce.com podają metodę zapisu jako Z-CLV, zresztą potwierdza to test na myce.com. (tam testowy napęd miał fw EL04). Działa oprogramowanie settings utility: Załącznik 56093 |
Lite-ON eTAU108
Ilość załączników: 1
Szukałem nagrywarki DVD na USB i w moje ręce wpadł tytułowy model nagrywarki Lite-ON-a. Urządzenie jest bardzo małe, niewiele większe od pudełka typu jewel case, bardzo lekkie (~350g) i co dla mnie najważniejsze - jest zasilane z portu USB! Odpada więc "taszczenie" zasilacza.
Napęd wykonany jest b.solidnie, obudowa dokładnie spasowana, jedynie irytuje mnie fortepianowe wykończenie obudowy, która się niemiłosiernie "palcuje". Po specyfikację techniczną oraz recenzję odsyłam >>TU<< Do napędu była dołączona płytka z Nero 9 Essentials, co ciekawe na płytce znajduje się również Nero Linux, niestety w wersji trial-owej. Postaram się jeszcze dzisiaj coś "spalić" :D. Załącznik 56088 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:17. |