![]() |
nie ma sie co dziwic jesli roznica miecy dwoma skaczacymi na koncu zawodnikami (shliri i stoch) byla roznica 10pkt za wiatr (-3 vs +7)
|
Kurde.. ja nie mogłem oglądać, ale jak czytam komentarze na Onecie to dawno tak jednomyślnych nie było..
|
sadze, ze nie ma sensu juz zakladac nowego tematu.
to co dzisiaj zobaczylem...powoduje, ze 4go konkursu TCS ogladal nie bede... |
Wiecie może czy są jakieś wyjazdy organizowane na zawody, ale żeby wyjazd był z Trójmiasta lub okolic. Teraz szczególnie chodzi mi o wyjazd na letnie Grand Prix w Polsce, ale na inne konkursy też. |
Ze swej strony dziękuję Adamowi za wszystkie piękne chwile spędzone dzięki Niemu. :uklon:
|
Na koniec kariery Małysz ukradł Austriakom fetę w Planicy. Oni wygrali w sezonie wszystko co się dało, ale telewizja pokazywała tylko jego.:)
Pięknie zakończył karierę:) |
Faktycznie, pięknie się dzisiejszy konkurs ułożył :)
|
mnie zastanawia jak czolowa 10 nie mogla przeskoczyc stocha majac lepsze warunki :)
ale to jest mniej wazne, 3 zwyciestwo, dwa trzecie miejsca za jednym razem piekne pozegnanie |
No proszę, to się rzadko zdarza - nieco szczęścia tym razem dla Polaków i korzystna dla nas decyzja sędziów jednocześnie :) Usłyszałem o tym, że druga seria jednak się odbędzie, na chwilę odszedłem od telewizora i po powrocie rozmowa z Tajnerem o wynikach konkursu :)
|
W Planicy zaczyna się w tym sezonie ostatni konkurs Pucharu Świata, a jednocześnie zakończenie sportowej kariery Adama Małysza. Potem już tylko skoki do celu w Zakopanem.:)
|
Oby Adam wyprzedził w Planicy Koflera i zajął trzecie miejsce w klasyfikacji generalnej.
|
Widzę, że nasi mają pretensję o wczorajszy konkurs, a konkretnie zakończenie go po pierwszej serii. I w sumie słusznie - mimo, że skoki gorsze od tych w poprzednim drużynowym, to jednak do medalu byliśmy moim zdaniem bliżej. I też wierzę, że w drugiej serii mielibyśmy duże szanse na jego zdobycie.
Tymczasem, fajne zestawienie osiągnięć Małysza: http://sport.onet.pl/zimowe/ms-w-nar...portowiec.html |
Dobrze, że odchodzi teraz. Osiągnął dużo. Stocha może to też trochę zmotywuje. Lepiej, że zdecydował się odejść kiedy jest w formie niż miałby skakać jeszcze dziesięć lat i zajmować ostatnie pozycje. Ludzie przez to zapamiętają go jako wielkiego sportowca, który dobrze skakał nawet w momencie zakończenia kariery.
Cieszę się, że żyłem w czasach, kiedy widziałem jego najlepsze lata, że mogłem przeżywać jego sukcesy i porażki. Są to niezapomniane przeżycia, o których kiedyś będziemy mogli opowiadać. Tak, był kiedyś Adam Małysz, wielki sportowiec, dzięki któremu wiele osób dowiedziało się, że jest taka dyscyplina sportu jak skoki i że też może dostarczyć niesamowitych emocji. :) |
Szaranowicz nam się wcale nie podoba. Odchodzi? Niemożliwe! ;)
|
W skokach faktycznie kończy się pewna era.. Najpierw zakończenie kariery ogłosił Andreas Kuettel, potem Małysz. W międzyczasie usłyszałem o Urmanie, teraz czytam, że Ahonnen...
Szkoda, odchodzą dwaj naprawdę wielcy zawodnicy i trochę może mniej znanych, ale także bardzo dobrych. Jeszcze z pewną obawą czekam, czy zaraz Amman czegoś nie ogłosi, czy może Hautameki, bo wtedy to już w ogóle ze 'starych' nie zostałby praktycznie nikt, a jednocześnie właściwie nie byłoby nikogo do równej walki z Austrakami. Niewątpliwie ten sport sporo traci na odejściu tych osób. Można mieć tylko nadzieję, że na ich miejsce przyjdą kolejni, w tym także z Polski. ps. Jak wam się podobała 'pożegnalna' mowa Szaranowicza ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:40. |