![]() |
Jaki program do kasowania p³yt DVD+RW ?
Witam
Tak jak w temacie, jaki jest najlepszy program do kasowania p³yt DVD+RW? Na rwusach nagrywam tylko filmy .avi oraz DVD-Video z komputera i odtwarzam je na stacjonarnej nagrywarce DVD SONY RDR GX220. 1.Mia³em juz Nero 6 (bardzo d³ugo trwa Ca³kowite Kasowanie p³yty, ale moim zdaniem to chyba dobrze... przynajmniej by³y efekty tego kasowania, jednak po kilku formatowaniach p³yta nadaje siê do wyrzucenia. Po nagraniu filmu z PC, nie da rady obejrzeæ ca³ego na stacjonarce, film sam siê wy³±cza po kilkunastu minutach - zak³adam ¿e jest to wina p³yt DVD+RW Sony i HP, poniewa¿ równie¿ podczas nagrywania z TV na p³ytê film nie nagrywa siê do koñca) 2. Ashampoo Burning Studio 10. Program szybko kasuje p³yty, jednak dalej wystêpuje problem z z przerywaniem filmu w trakcie ogl±dania. S³ysza³em ¿e ¶wietny jest program super blank, ale kasuje only CD-RW :/ Wiêc jakie programy polecacie do DVD+RW? Moja nagrywarka to: TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q Pozdrawiam :) |
a to nie jest tak, ¿e obojêtnie jaki program byle tylko kasowa³? :hmm:
wybiera siê tylko miêdzy szybkim a pe³nym kasowaniem a reszte robi nagrywarka? |
P³yty RW najczê¶ciej s± dziadowskie ju¿ w momencie zakupu. Po kilku nagraniach/skasowaniach mo¿e byæ tylko gorzej. :kreci_gl:
Program nie ma tu w zasadzie ¿adnego znaczenia. :nieee: |
no ok, w takim b±d¼ razie mam pytanie, który program zostawiæ? czy nero 6 czy Ashampoo? po co mi 2 programy do nagrywania p³ytek :p
|
Wszystko jedno.
Zostaw mniejszy. :spoko: Albo rzuæ monet±. :mruga: |
Wystarczy Ashampoo, mniejsze i darmowe. Od pewnego czasu u¿ywam i jestem bardzo zadowolony.
|
True Burner - lekki, darmowy i PL. W sumie tak jak wy¿ej zosta³o napisane, oprogramowanie raczej nie ma znaczenia.
|
ImgBurn, jedyny s³uszny. Równie¿ darmowy.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55. |