![]() |
Był ktoś z Was w Indiach?
Hey,
kolega mi zaproponował abyśmy za rok pojechali na miesiąc, dwa do Indii. Nigdy tam nie byłem i nawet o tym nie myślałem. Był tam ktoś z Was? Albo może planował? Co tam ciekawego jest do zobaczenia? Czym tam najlepiej poruszać się? Wszelkie informacje, przemyślenia, wątki :) Jakoś kompletnie tego nie czuję, zerkam na mapę, duży ten kraj, kompletnie dla mnie nieznany i nie wiem nawet od czego zacząć. Kolega był ponad dwa lata w Wietnamie, Kambodży, Singapurze,Hong Kongu itd - i jakoś ma wyobrażenie o tym, ale ja nie mam. |
Koleżanka jest obecnie w Wietnamie i jest zachwycona. Ja z rozmów z nią wyłapuję tylko, że ciężko podłapać internet, łatwo spotkać się ze szczurem, a w kwestii jedzenia trzeba uważać nie tylko na to, co się je, ale też skąd pochodzi (na przykład rybę można jeść po upewnieniu się, że nie pochodzi z przepływającej 3 km obok Czerwonej Rzeki.
Biorąc pod uwagę, że te standardy tyczą się Hanoi, które jest bez mała 5x większe niż nasza stolica, a koleżanka mieszka w warunkach jak na tamte standardy powyżej średniej, nie widzę szczególnego powodu na wydawanie 4k zł na przelot tam i z powrotem. Nie powiem, chciałbym zobaczyć tamtejsze muzea, zabytki, życie Wietnamczyków z bliska również może być ciekawe, ale nie da się tam dostać inną drogą niż powietrzna. Sprawdzałem - Google Maps nawet nie jest w stanie wytyczyć trasy z Warszawy do Hanoi, a rzut oka na mapę sugeruje, że można ewentualnie próbować przez Afganistan. Obawiam się jednak, że Wietnam i Indie to dwa zupełnie różne światy. Zapewne do oglądania więcej jest w Indiach, choć to też na pewno zależy od obszaru, jaki się wybierze na cel podróży. |
Cytat:
C |
Mój najlepszy kumpel z czasów podstawówki cały rok zbiera kasę na bilet lotniczy do Indii, po czym leci tam na miesiąc - drobne, które zostają mu po zakupie biletu z nawiązką starczają na życie tamże.
Co rok jest zachwycony i co rok tam bywa. |
Dużo zależy, jak tam te Hinduski...żeby było choć na czym oko oprzeć.
Może Rycho ma jakieś w aktach. |
W Indiach to chyba Indianki!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |