![]() |
problem z asus Eee PC 1001PX
Od 2 miesiecy posiadam laptopa Asus Eee PC 1001PX z systemem XP,przy włączeniu laptopa system nie włącza się normalnie tylko wyskakują mi różne tryby do wyboru(awaryjny, z obsługa sieci, wierszem polecenia), gdy wybiorę 1 z nich to XP chwilę się ładuje po czym wyskakuje na niecałą sekundę BSoD i powraca do ponownego ładowania systemu. 2 dni temu normalnie dzialal i byl poprawnie zamkniety. Prosze o pomoc!!! czy da sie odzyskac z niego zdjecia??? bardzo mi zalezy
|
zdjęcia możesz odzyskać np bootując z pena jakiegoś linux'a (jeśli oczywiście nie będzie się dało uruchomić windy)
|
windy nie da sie uruchomic, po wyborze kazdego z 3 trybow awaryjnych pojawia sie bluescreen (na pol sek.) i laptop ponownie przechodzi do okna z wyborem trybow awaryjnych...
|
a tam na nim była winda preinstalowana czy to był goły komp bez systemu?
bo chyba jak się rusza z recovery to jest opcja [napraw] ? ale tu nie mam pewności czy takie coś by było. |
z systemem xp zainstalowanym... nie dostalam na plytce, nie ma partycji recovery (probowalam wszystkie F.. i r)
|
Asus zawsze ma recovery, a plyty mozna sobie nagrac opcjonalnie zeby miec cos w razie utraty tej partycji.
Zobacz w instrukcji jak sie to odpala. |
zobacze czy jest cos w instrukcji a probowalam juz przy rozruchu wszystkie f i r.
|
Żeby rozpocząć odzyskiwanie systemu, musisz najpierw wyłączyć funkcję Boot Booster (skraca czas uruchamiania systemu, ale kosztem braku czasu przy uruchamianiu właśnie na takie komendy, jak przywracanie systemu). Funkcję można wyłączyć w BIOSie - F2, żeby wejść do BIOSu, potem zakładka Boot i w niej Boot Booster ustaw na [Disabled]. Po zapisaniu zmian (F10, następnie OK) można już zainicjować proces odzyskiwania systemu - służy do tego klawisz F9.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:36. |