![]() |
Cytat:
EDIT Bardzo prosiłbym o szybką pomoc, ponieważ komputer jest mi pilnie potrzebny na jutro - jest to moje narzędzie pracy, może być sformatowany dla mnie to nieważne, ważne żeby działał :) Podam swój numer gg żeby usprawnić kontakt może ktoś mógłby mnie poprowadzić po instalacji Win7, ponieważ mogę źle szukać tego meni gdzie formatujemy partycje. GG:424619 |
No partycji moze nie widziec, ale dysk powinien. Jego tez nie widzi?
|
Cytat:
Zawartość dysku jest dla mnie nieważna także przyjmuję wszelkie brutalne metody naprawy tego problemu :) Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dysk twardy jak najbardziej jest sprawny i nic mu nie jest, po prostu zawartość poszła w kosmos...
|
O ile dobrze rozumiem problem i jezeli dane nie sa wazne, to przy instalacji Win7 wybierz opcje zarzadzania dyskiem (zaawanowane - lub jakos tak) i skasuj/sformatuj zaszyfrowana partycje.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Aby się upewnić polecam zajrzeć na forum truecrypta. |
Stwierdziłem, że skoro cały dysk jest zaszyfrowany to nic się nie stanie jak zrobię na nim nowe partycje, jak widać błędnie :)
|
Nie jestem tak do końca pewien czy to było mądre tworzenie tych nowych partycji przy zaszyfrowanym dysku :P
To jest problem tych utworzonych partycji a nie tego co na nie skopiowałeś. Więcej nie wiem, bo ten przypadek i pomysł jest tak odjechany, że nie mam pojęcia... :] |
TrueCrypt - dziwny problem z bootowaniem.
Witam.
Mam problem ze swoim laptopem/trucryptem w sumie nie wiem gdzie leży przyczyna błędu, otóż: Na swoim laptopie (Windows 7) posiadam zainstalowanego TrueCrypta w wersji 7.0a, którym zaszyfrowałem cały dysk (300gb). Przedwczoraj stworzyłem dwie nowe partycje jedna ntfs druga fat32 i na jedną z nich wkopiowałem pliki do instalacji windowsa XP (nie zrobiłem z tej partycji partycji bootowalnej tylko skopiowałem na nią pliki instalacji i tyle) Następnie zresetowałem laptopa no i tu pojawia się problem. Po wpisaniu hasła TrueCrypta dostawałem informację "Booting..." dodam, że nie mam włączonej opcji fakeowych błędów. Chciałem naprawić ten problem płytami z windows Xp (tu po włożeniu płyty mam bluescreen podczas wczytywania sterowników 0x000007b) natomiast usb z win7 nie wykrywa żadnego dysku (co jest jasne gdyż jest zaszyfrowany) Odszyfrowałem więc dysk z poziomu dos (trwało to około 13h) lecz po odszyfrowaniu problem jest dokładnie taki sam we wszystkich w/w przypadkach. Z ciekawości włożyłem ponownie płytę TrueCrypta i znowu wszedłem w opcje deszyfracji i o dziwo dysk deszyfruje się od nowa. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Ustalić partycję, z której ma się bootować windows? Bądź inne rozwiązanie, które pozwoli mi odpalić lapka? Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:24. |