Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Zablokowane programy (https://forum.cdrinfo.pl/f113/zablokowane-programy-87522/)

Anshe 24.12.2010 11:38

Zablokowane programy

Mam do was wielka prośbę o tuż mój chłopak zablokował mi skype i jak go włączam to niby sie otwiera ale w połowie już zamyka i nic się nie dzieje tak samo mam poblokowane wszystkie czaty jak to odblokować czy ktoś może wie ? korzystamy z routera bezprzewodowego w domu i tez nie wiem jakim cudem on czyta wszystko to co napisze nie wiem zapisuje sie to w jakieś logi czy coś ? jak się przed tym uchronić i odblokować ? I jak zrobić żeby nie czytał moich wiadomości ze swojego laptopa , proszę o pomoc

Berion 24.12.2010 11:45

Router nie czyta niczego co napiszesz. Router służy jedynie do zarządzania ruchem Twojej lokalnej sieci (czyli tej domowej). Jeśli chodzi o chaty to mógł Ci zablokować w routerze stronę na którą wchodzisz i chatujesz lub w Windowsie Java'ę. Blokowanie programów, jak wyżej można zrobić dla każdego konta z osobna, tyle że program sam nie znika. Nawet go nie uruchomisz wtedy, a Windows poda Ci komunikat że nie masz uprawnień bla bla bla. Jesli czyta Twoje maile czy GG to znaczy, że ma dostęp do tych kont (zna login/hasło), lub wgrał jakiegoś keyloggera. ;]

Niczego nie zrobisz jeśli nie masz praw administratora, tak samo jeśli nie znasz loginu/hasła do routera (można zresetować, ale wtedy wszystkie dane dostępowe sieci itd. trzeba jeszcze raz będzie wprowadzać).

Także coś pokręciłaś. Po za tym to co najmniej chora sytuacja aby chłopak kontrolował w ten sposób swoją lube. :| Prościej będzie chyba z nim porozmawiać w stylu: "brak sex'u dopóki mi nie odblokujesz chatu/skype i nie przestaniesz szpiegować". Związek winień polegać na wzajemnym zaufaniu i nie wymuszaniu na sobie tego czy tamtego.

Anshe 24.12.2010 11:52

Tylko wlasnie jak wlaczam skype to nic mi nie wyskakuje jakby program byl nieaktywny i odrazu sie sam wylacza , a on mi czyta wszystko co napisze nawet jak pisze na msn yahoo itd ... nawet nie znajac hasla . Co mam zrobic zeby wprowadzic jakas blokodae na komputer zeby mi nic nie mogl tutaj namieszac ?a mojego laptopa nie wiem jak on kontroluje bo to ja jestem na nim admin i haslo do routera tez znam ;P wiec co zrobic . bo pogadac z nim sie nie da bo powiedzial ze nie odblokuje i dupa

Berion 24.12.2010 11:56

Więc jak pisałem, pewnie zna loginy/hasła do Twoich kont, albo używa jakiegoś keyloggera (zbiera wszystko co wklepujesz na klawiaturze). Zmień hasła i/lub przeskanuj komputer na okoliczność tzw. złośliwego oprogramowania (np. Avastem, darmowy antywirus, uaktualnij sygnatury i przeskanuj).

A ze Skype'm nie wiem czemu się tak zachowuje.

Anshe 24.12.2010 12:00

Dzieki wlasnie sciagam , a co do skypa to moze ktos inny bedzie wiedziec bo tak jak mowie wlacza sie mignie i wylacza , pewnie tez mi cos zalozyl ale nie wiem. Odinstalowanie i zainstalowanie nic nie daje odrazu mowie ;p moze mi jakos programy zablokowal

M@X 24.12.2010 12:08

Zmien chlopaka :-P...

joujoujou 24.12.2010 12:48

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1135330)
Zmien chlopaka :-P...

Dokładnie to samo chciałem napisać. :tak!:

:spoko:

Anshe 24.12.2010 13:03

ale to nic mi nie wnosi do tego jak odblokowac sobie skype ;p

grzeniu 24.12.2010 13:09

Skoro zaraz przeczyta, co tu nasmarowałaś, to i tak przyjdzie ci go zmienić.

A może on jednak ma rację? Czaty, skajpy i inne badziewie to zło!

Anshe 24.12.2010 13:15

Dobra przeskanowany cały komputer i nic nie znalazło :x

Patrix 24.12.2010 13:37

Nie musi mieć keyloggera, to co nie leci po ssl na upartego można odczytać...:]

Anshe 24.12.2010 13:57

to jak mam zablokowac sobie komputer przed tym ;3 napiszcie cos konkretnego lol ;x

pali 24.12.2010 14:02

Masz zero wiedzy informatycznej i zanim Ciebie wyedukujemy, to miną wieki. Nie poradzisz sobie sama, wezwij fachowca.

Możesz też udać się na policję. Jeśli nie jesteś osobą mściwą, poproś policję o działanie z art. 107 kw i zaproponowanie twojemu "chłopakowi" kary nagany:

Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.

Są cieższe paragrafy, z kodeksu karnego, ale odradzam ich stosowanie w sprawach miłosnych :)
Policjanci to równe chłopaki i wytłumaczą chłopakowi, że tego kwiatu jest bez liku :)

Anshe 24.12.2010 14:43

chodzi mi tylko o to co zainstalowac zeby mi nikt nic nie mogl namieszac

pali 24.12.2010 14:57

Tak się nie da i tyle.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:39.