![]() |
Cytat:
albo na goldenline.pl, grupa DTP Poligrafia Na goldenline więcej praktyków, na GUST możesz trafić starego, dobrego fachowca :) Ino nie pisz 'jaka to czcionka" a "jaki to font", bo zawału dostaną ;) Sprecyzuj też im w czym chcesz to użyć, bo musisz mieć odpowiedni format fontu, tego z drukarki igłowej raczej nie użyjesz i musisz znaleźć podobny krój w odpowiednim formacie. Cytat:
W Windows takim fontem jest np. Courier. |
Tutaj jest dość duży zbiór zaprezentowany: http://www.sklep-reklama.pl/images/czcionki.pdf
Może akurat znajdziesz :) |
jaka to czcionka ?
Ilość załączników: 1
witam
dawno mnie Tu nie było :) czy ktoś wie może co to za czcionka z obrazka ? Wiem że zdjęcie jest kiepskiej jakości ale jest skanowane z wydruku na igłówce. Pisze mały program i potrzebna mi do niego taka właśnie czcionka jak dla mnie cechy charakterystyczne to "Ó" jest zmniejszone do wysokości wszystkich liter tak samo z literą "Ż" której co prawda na obrazku nie ma. Następnie "A" czubek litery jest zaokrąglony oraz "W" nie rozciągnięte na boki a takie dość "zbite" że tak to ujmę. Będę wielce zobowiązany za podanie nazwy tej czcionki. Ewentualnie jakiekolwiek podpowiedzi namiary, sam nie wiem cokolwiek. Mam nadzieje że ktoś pomoże. :) Z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |