![]() |
E74 naprawa w 5 minut
Na youtube znalazłem ciekawy sposób na RROD i E 74. Wystarczy bowiem zatkać wentylator patyczkami od uszów żeby naprawić konsolę.
Naprawa Czy ten sposób jest bezpieczny ? Czy może bardziej popsuć konsolę ? Na jak długo pomoże konsoli ? Piszcie :) |
Konsola z E74 i tak już powoli umiera :] Nie zatykaj patyczkami bo spalisz wiatrak.
W Przypadku gdy Ci się pojawi E74 zrób tak. Rozłóż konsolę Odłącz wiatraki Włącz ją i odłącz kabel AV Obserwuj konsolę bo po około 10 minutach zamiast 1 czerwonej diody zaczną palić się 2. ODCZEKAJ NIE WIĘCEJ NIŻ 20 SEKUND I WYŁĄCZ KONSOLĘ Z PRĄDU Odczekaj jeszcze 10min co by konsola ostygła, podłącz wiatraki i powinno być ok na jakiś czas. W przypadku gdy pojawią się artefakty/przekłamania grafiki podczas gry Podczas gry zatrzymaj ją i odłącz wiatraki, po minucie/dwóch grafika powinna wrócić do normalności - podłącz wiatraki. Mój konający x już od roku śmiga na takim patencie (co by nie był rozebrany dorobiłem zewnętrzny wyłącznik wiatraków) i mam nadzieje, że jeszcze "trochę" pociągnie :P |
Ten sposób jest idiotyczny i co najmniej niebezpieczny. ;]
Twój sposób szczuru to też taniec na cienkiej linie. Przetrzyma ją za długo i usmaży procka. |
Dlatego za każdym razem używam stopera xD A tak serio to ja w 120% zdaje sobie sprawę, że ten x długo nie pociągnie i to co najmniej cud, że na tym patencie leci już rok ale cóż... :P
|
Cytat:
|
Akurat to chlodzenie też nie daje gwarancji, jeden serwis mi napisał, że klient z owym chłodzeniem dostać ararołdi.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:44. |