Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   X-Box 360 + Kinnect = Usmażenie Xpudła? (https://forum.cdrinfo.pl/f105/x-box-360-kinnect-usmazenie-xpudla-87663/)

Myszop 15.04.2011 19:59

a spk, ja i tak jak kupię albo PS3 albo X360, to i tak nie kupię żadnego Kinecta czy Playstation move bo mnie takie rzeczy nie interesują, ale z samymi pudłami trzeba uważać to fakt ;d

Berion 15.04.2011 19:53

Nie. Chodzi o to, że przyspiesza ten proces.

PS3 i X360 to złom i trzeba obchodzić się z nimi jak z jajkiem.

Myszop 15.04.2011 19:09

to aż tak się grzeje by usmażyć X360? niezłe, ale chociaż skorzyska smażąc jajka ^^

Berion 11.04.2011 21:06

Jak to jak jest? Kinect działa tak jak AleX69 napisał.

Generuje też sporo ciepła dlatego nie zaleca się go stawiać na konsoli. Proste. Równie dobrze może to być jakiekolwiek inne urządzenie, które wydziela ciepło.

Myszop 11.04.2011 20:48

to jak to w końcu jest? piszą i wgl takie bzdury..

PS. a co do telefonu w kieszeni on tak mocno nie działa jak laptop... laptop więcej prądu ciągnie, to co innego i wgl, zresztą popytaj kogoś od biologii...

AleX69 10.04.2011 19:29

Cytat:

Napisany przez Myszop (Post 1155758)
Kinect wykrywa ciepło i takie tam czy jak to jest, wiesz jak działa mniej więcej Predator z filmu? czyli termowizyjne oczy, Kamera termowizyjna no, termal google ;d

Kinect faktem może oddziaływać na X360 nie tak jak powinno, i działa to na zasadzie podobnej co trzymanie laptopa na kolanach blisko narządów płciowych co powoduje później bezpłodność, to Kinect powoduje nawalanie X360, jakoś to jest, wujek google ci powie dlaczego lepiej nie trzymać na kolanach laptopa.

mało nie spadłem z krzesła :wow:

kinect interpretuje projekcje 3D światłem podczerwieni (IR) a nie termowizja

Kinect for Xbox360

telefon to nic ... spal pilota od telewizora

Patrix 10.04.2011 18:30

Myszop, ale telefon w kieszeni nosisz ! Przy tym laptop to pikuś.

Myszop 10.04.2011 18:00

Kinect wykrywa ciepło i takie tam czy jak to jest, wiesz jak działa mniej więcej Predator z filmu? czyli termowizyjne oczy, Kamera termowizyjna no, termal google ;d

Kinect faktem może oddziaływać na X360 nie tak jak powinno, i działa to na zasadzie podobnej co trzymanie laptopa na kolanach blisko narządów płciowych co powoduje później bezpłodność, to Kinect powoduje nawalanie X360, jakoś to jest, wujek google ci powie dlaczego lepiej nie trzymać na kolanach laptopa.

Berion 12.01.2011 15:52

Na większości serwisach 'growych' o tym było. PPE, Gamezilla, Konsolowisko, Polygamia. Zresztą pewnie na wszystkich bo wszyscy są copy paste newsmanami (sorry, jeśli kogoś obraziłem, przeglądam te serwisy od czasu do czasu i takie po prostu odniosłem wrażenie).

- - -

Nie mam Kinecta, ale wibracje, które powoduje gracz wymachując grabiami i wierzgając kopytami wydają mi się dużo za słabe aby do tego doprowadzić.

Nigdy nie skakałem przed konsolą, ani jej nie obracałem (pomijając PSX/PS2/DC - aby "poprawić odczyt" :D) także nie wiem. X360 (wszystkie modele) na pewno rysuje nośniki jak się zmienia pozycję konsoli podczas odczytu płyt.

ethar 12.01.2011 12:38

Chyba tak, bo jak próbowałem znaleźć z powrotem tego newsa, to już nie znalazłem... Za to dowiedziałem się że podobno X-Box po podłączeniu z kinnectem rysujuje płyty. Powód? Podbno od wibracji, jakie użytkownik daje podczas grania (czyli skakanie, przed kamerką itp), chyba podobna zasada jak podczas kręcenia się płyty zmienia się pozycję konsoli.

PS na PS3 też jest ten problem ?

Berion 11.01.2011 23:44

W instrukcji obsługi jest podobno napisane aby nie stawiać Kinecta na konsoli. Grzeje się, może dla Xenonów (a są sprawne jeszcze takie? :P), Zephyrów itd. jest to zbyt wiele.

Tak czy siak to dla mnie bzdura i tania sensacja.

Skra 10.01.2011 18:55

Bzdury. Ludzie wyjęli konsole z szafy, grają po 10 godzin i się dziwią. Kinnect działa niezależnie od xbox 360. Ma własne zasilanie, jedynie jest podłączony do konsoli, gdyby
to była prawda to włożenie pendriva = 3 diody.

ethar 10.01.2011 16:44

X-Box 360 + Kinnect = Usmażenie Xpudła?

Ostatnio wyczytałem, na stronce poświęconej konsolom. Że podobno Kinnect po podłączeniu do starszych Xboxów360, zaczyna je smażyć. I podobno Microsoft nie zwraca pieniędzy za straty, bo konsole nie są już na gwarancji. Ile w tym prawdy? Bo jeżeli tak wygląda polityka Microsoftu, to jestem szczerze zdziwiony, jak można klientowi takie coś robić...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:20.