![]() |
Przeczyścić optykę warto na początek, spróbować innych płyt także, bo nieszczęścia lubią chodzić parami...
Prędkość nagrywania ma tu pewnie niewiele do sprawy, raczej nagrywarka się skończyła. Nie warto inwestować w slim laptopowy, bo to są ogólnie słabe nagrywarki. |
Cytat:
Czy przyczyną takiej ilości błędów może być zanieczyszczenie optyki, albo nagrywanie ze zbyt dużą prędkością, tj. x8 i x6? Pozdrawiam. lukaszet |
Chyba przyszedł już czas na kupienie zewnętrznej nagrywarki na USB... Znaczy normalna nagrywarka + obudowa.
|
Nagrywanie z dużą ilością błędów. (Lite-On DS8A1P)
Ilość załączników: 1
Witam.
Mam taki oto problem z nagrywarką Lite-On DS8A1P. Nagrywarka nagrywa płyty bez problemu, jednak jest problem z późniejszym ich odczytem. Tj. część nagranych plików nie można w ogóle otworzyć, ani skopiować. Proces kopiowania się po prostu zawiesza. Do nagrywania używam Nero. Płyty na których nagrywam to Verbatimy, zarówno DVD+R jak i DVD-R. Włączyłem Nero Cd-dvd Speed i ocena jakości nagranych płyt jest fatalna (wynosi 0). W załączniku przesyłam screen. Co może być przyczyną takiej ilości błędów podczas nagrywania? Czy da się coś z tym zrobić. Okres gwarancyjny minął jakiś czas temu. Dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. lukaszet |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |