![]() |
Problem z czytaniem p³yt.
Witam, wczoraj nagralem sobie dokumenty na plyte bo mam potrzebe zrobic formata. Nagrywanie poszlo sprawnie, zadnego bledu nie zauwazylem, lecz gorzej ze wczytaniem plyty, naped oddaje dziwny dzwiek, oryginalne plyty wczytuje, nagranych nie. Wlozylem plytke do mojego DVD i dzialala.
Jestem kompletnie zielony jesli chodzi o takowy sprzet. Dzieki za wszelkie odpowiedzi! Pozdrawiam :) |
Jak nagrywarka i jakiej firmy p³yty???????
|
No tak zapomnialem o najwazniejszym..
Nagrywarka - Samsung SH-S182D a plyty TDK DVD+R |
TDK robi³o kiedy¶ bardzo dobre kasety magnetofonowe.
I na tym siê skoñczy³o niestety. :glaszcze: |
Czyli.. Jakie plyty polecasz? :D
|
Zajrzyj tutaj.
Wybór nie jest prosty, ale poradzisz sobie bez trudu z odpowiedzi± dlaczego verbatim. :> :mruga: |
Dzieki za odpowiedzi :)
O dziwo wlozylem plytke bardzo stara, jakas pleomax i wczytuje, dziwna sprawa. Przez cale lata nagrywalem tylko TDK :D |
Sorry za post pod postem ale nie szlo edytowac. Problem nadal nie zniknal czyli raczej spowodowane jest nagrywarka, nagralem na verbatimach i nadal nie wczytuje tych plyt. Nie wiem, moze jakos przeczyscic? Wlozyc plytke czyszczaca?
|
Jaki firmware w nagrywarce????
sprawd¼ i jak co¶ uaktualnij do najnowszego:)' http://www.cdrinfo.pl/hardware/61011...msung-SH-S182D U mnie na Nec 4551A mam podobnie -nagrywa tylko dobrze stare p³yty-najnowsze Verbatimy i TDK wywalaj± siê -maja ju¿ inn± strategie zapisu jak zapisana w firmware. |
Mialem SBO4 i uaktualnilem do SBO7 - problem nadal nie rozwiazany.. Nie wiem co jest grane :D
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23. |