![]() |
Neostrada?
Witam! :)
Mam do was pytanie... ma ktos ta Neostrade plus? (a moze InternetDSL?) Warto to zamowic? Naprawde chodzi to 512kbit/s ? czy jest to tylko na papierze? Tak sie zastanawiam czy tego nie wziasc, bo w sumie rachunki za tel to mam juz ciut za wysokie;) a na SDI nie chce mi sie czekac:P |
Transfer jest rzeczywiście wysoki, ale nic poza tym. Ta #@*&#$^@@ tepsa wprowadziła limit przesyłanych danych do kilku GB, za nadmiar musisz płacić ogromne sumy; zresztą przeczytaj regulamin użytkowania, a Ci się odechce dorabiać tych !@#%*#$&. Do tego jeszcze dochodzi wysoka opłata miesięczna... Absolutnie nie warto tego zamawiać - jeśli interesuje Cię wysoki transfer, to zapewnie zamierzasz pobierać/wysyłać bardzo dużo danych albo założyć serwer, a w takim przypadku limit ilości przysyłanych danych jest niedopuszczalny (kilka GB na miesiąc to naprawdę bardzo mało). Polecam Ci uruchomienie łącza z oferty TV kablowej, np. w moim mieście łącze 1Mbit/s kosztuje 750 zł/mies. - a to jest o wiele mniej niż neostrada.
|
Kilka GB na miesiąc ?? To wogóle się nie opłaca, ja ok. 2-3 GB ciągnę dziennie. A mam tylko 230 kB/s.
|
Ja mam 128/64 - ale chyba 1GB/doba to nie sięgam:P
A TPSA lepiej nie zaczynać(( Też Aster City i też Osioł, ciągne kilka filmów, programy i jakąś drobnicę, ale przy realnym transferze ~60-70kB, to ponad 1GB ciężko jest wyciągnąć. (I wcale mnie nie rozłączają [puk,puk]) |
ZiP - Neostrada zniosla limity w lutym, ceny sa owszem wysokie ale lacze jest stabilne i szybkie (rzeczywsicie jest to ~512kb (mialem tez Aster City - rozlaczali mnie raz na tydzien bez slowa wyjasnienia) - ja mam i nie narzekam choc placic musze sporo (po przeprowadce opuscilem zasieg kablowek)
|
Cytat:
Wiem, ze TPSA to nic fajnego, ale chyba nie mam innej mozliwosci... :) |
Jeżeli jesteś z większego miasta, pokombinuj trochę z operatorami radiolinii, chyba tak się to nazywa, np. CHELLO, sporo ludzi koło mnie to ma, nawet sobie chwalą, ale niestety mają, jak mi się zdaje, limity. Poszukaj w necie =dostawcy usług internetowych, zasięg.
Z tepsa nigdy nic nie wiadomo(( |
CHELLO - jedzie po kablu od kablowki - najczesciej w tych wypadkach gdy operator telewizji nie oferuje netu, CHELLO ma limity ale dos nie uciazliwe - normalnie transfer jest 512/64 (lub 128 nie pamietam) po przekroczeniu 15Gb (w obie strony!) stransfer spada do 64 (w OBIE strony) - czyli wlasciwie troche to boli, ale poczte da sie sciagnac - poza tym jest tanie
radiolinie sa drogie ze wzgledu na koniecznosc telefonicznego polaczenia zwrotnego - tylko oferty dla firm maja wlasne nadajniki i wtedy wszystko idzie przez eter - niestety sa to koszty rzedu 2000zeta/miesiecznie za np. 1mb czy 2mb najlepiej jest miec gdzies kablowke, albo sasiadow ktorych sie zna i zalozyc osiedlowke na dzierzawianym laczu tepsy (1mb) - przy 10 - 15 osobach ywchodzi 80 zeta/m za ~200kb/s - niestety na czesci polskich osiedli pomysl sieci spotyka sie z niemila reakcja miejscowego elementu (jak zreszta jakikolwiek pomysl) i moze to byc nierealizowalne |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:42. |