Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Problem z Deamon Tools i Alcohol (https://forum.cdrinfo.pl/f11/problem-deamon-tools-alcohol-87829/)

dem0niczny 31.01.2011 13:43

Problem z Deamon Tools i Alcohol

Witam, nie moge sobie poradzic z deamonem.
Moj system operacyjny to vista, zainstalowalem sobie deamona i alcohol (najnowsze wersje trial). Chcialem zainstalowac Far Cry2 ale potrzebne bylo aby stworzyc obraz dlatego uzylem jednego a potem drugiego. Obraz sie zalacza, ale w momencie kiedy vista proponuje mi albo wlaczenie autostartu lub wejscie do katalogu, co kolwiek bym nie dal to nagle obraz znika... Nie wiem jak mam sobie z tym poradzic.

marekzi 31.01.2011 14:51

Ja się przyznam: - nic nie rozumiem.
Może napisz to bardziej składnie i powoli: - masz oryginał, chciałeś zrobić obraz, czy instalowałeś z oryginału, czy z obrazu, użyłeś jednego a potem drugiego (DT o ALc) - do czego? (zrobienia obrazu?) - jeśli tak, to jak to robiłeś, gdzie ten obraz znika, itp. itd....

dem0niczny 31.01.2011 14:59

no przyznam sie bez bicia ze probowalem pirata zainstalowac... ale na xp nie mialem z tym problemow dopiero jak sobie system na viste zmienilem to takie cuda. WYglada to tak:
instalacja ok
dzialanie programu ok
no i teraz:
wkladam plytke z gra na ktorej zapisany jest ten plik .nrg robie jego obraz w wirtualnym napedzie, gra sie odczytuje poprawnie i vista mi daje 2 opcje: albo autorun.exe albo wejscie do katalogu. Co bym nie wybral to w tym samym momencie obraz sie kasuje i musze ponownie to samo robic i tak w kolko, nie jestem w stanie nic zrobic... z alcoholem bylo identycznie

marekzi 31.01.2011 16:19

Zaraz wpadnie tu moderator i da ci popalić za tego pirata.
Ale myślę, że można potraktować to nie jak problem piractwa, (Regulamin !!! - czytaj) tylko jako problem czysto techniczny.
Mam nadzieje, że moderator na to pójdzie?
Bo to jest problem techniczny - obraz dysku odmontowuje ci się automatycznie z napędu wirtualnego w momencie uruchomienia? - w DT czy Alc?
I jeszcze żeby uściślić (bo znowu piszesz nie do końca dokładnie):
"instalacja ok
dzialanie programu ok"
to odnosi się do instalacji i działania DT i/lub Alc?
Jesli napęd wirtualny sam odmontowuje obraz:
- zamontuj w wirtualu obraz zrzucony wcześniej z płyty na HDD,
- spróbuj otworzyć obraz (zamontowany w wirtualu) klikając na niego w "Mój komputer" PPM i "Eksploruj" a następnie odpal plik "Setup"

dem0niczny 31.01.2011 16:28

tak to odnosi sie i do alc i do dt. Oba to samo robia, byc moze plyta "z oryginalna gra" :D jest uszkodzona. Zedytuje jak zrobie to co mi napisales
dzieki wielkie

DejaVu 01.02.2011 05:37

Posiadam oryginał tej badziewnej gry k***a dla pierwszej części nie dorasta do pięt :taktak: jest tam oprócz Securom7 i SecuromPA również Dvd Check. I nawet aby pograć w tą grę na oryginale wpierw trzeba pobrać(sam się ściąga) patch 40mb z obrazu to zawsze wykryje emulację.Pisałem tu o tym.:czytaj:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:23.