![]() |
Nie wiem jak to jest teraz zrobione ale mogli wtedy wprowadzić to jako opcję i domyślnie wyłączyć. Kto by chciał to by sobie włączył,..no ale.
|
Nowe VLC 1.1.8 znów odtwarza napisy .txt
Na liście zmian pojawiła się już wzmianka o tym, że auto-detection for .txt subtitles is fixed. |
PYM Player nie radzi sobie dobrze z HD. 720p jeszcze jest ok, ale 1080p to już za dużo dla tego programu (niezależnie od sprzętu, na Mac Pro z i7 jest taka sama sytuacja). Plex IMO jest najbardziej wydajnym odtwarzaczem na Maca. Twórcy VLC strzelili sobie w kolano, nie rozumiem ich decyzji.
|
Czas potestowac PYM Player i pozegnac sie z VLC jako odtwarzaczem do podgladu... Glownym playerem pozostaje u mnie Plex, ktory problemow nie ma i nie wiem co musialoby sie stac, zebym sie go pozbyl...
|
Nie pozostajesz z seederem "w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego." - ale nieważne, praktyka pokazuje że można mieć problemy.
No to jeśli chcesz, to pogadajmy gdzie indziej (w innym temacie czy prywatnie, nie wiem gdzie widzisz to właściwe miejsce). |
[OT]
Cytat:
Cytat:
Wracając do problemu. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest użycie filtru VobSob do renderowania napisów niż używać opcji wbudowanej w vlc - imho działa o wiele lepiej. Sam zdecydowałem się przesiąść na MPC. Oprócz odtwarzania napisów natywnie umożliwia dodawania zakładek. Niby vlc też ale tam to nie działa jak powinno - zakładki kasują się po zamknięciu programu. Cytat:
|
Dobrze, że nie wywalają napisów z powodu najazdu MAFIAA :)
Andy, tak btw - trzeba założyć klub filmowy :) Ciąganie z torrenta, ed2k jest niestety ryzykowne (oraz niezgodne z prawem PL). Można by sobie założyć mikrosieć znajomych z cdrinfo. Widziałbym to w postaci zwykłych serwerów ftp/http na domowych komputerach, bez żadnych hubów. Pisałbyś się? :) |
Cytat:
Powód jaki podali to: Cytat:
|
na myapple.pl (o ironio :D) ktoś twierdzi, że jedna linijka kodu
http://myapple.pl/wideo/167848-vlc-p...ml#post1496651 (nie sprawdzałem i nie będę sprawdzać :) ) |
A wiesz, że to zrobię ;p. Właśnie pobierają mi się źródełka via git ;)
Od wczoraj jednak testuję dwa alternatywne rozwiązania filtr VobSub oraz program MediaPlayerClassic. Zobaczymy, które rozwiązanie z tych trzech wygra ;) |
andy,
to sobie popraw subtitles.c :w00t: |
Zostaje albo pokazywanie napisów przez DirectVobSub albo przesiadka na MediaPlayerClassic. Nie zamierzam zmieniać nazwy plikom z napisami tylko dlatego że jakiś player nagle wyłączył obsługę rozszerzenia txt...
|
U mnie rowniez problemy - VLC 1.1.7, OS X 10.6.6... ;-(
|
Jedyne rozwiazanie jakie znalaz***322;em, to u***380;ywanie napisów srt, sub itp.. Po aktualizacji sam mia***322;em taki problem, nie ukrywam - bardzo irytujacy problem... Co im szkodzila obs***322;uga napisów txt?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ciekawe co im napisy txt przeszkadzają :hmm:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:59. |