![]() |
VLC problem z napisami
Witam, dzisiaj zaktualizowałem swojego VLC do wersji 1.1.7 z 1.1.5 i za nic nie mogę otworzyć napisów. Wersja 1.1.5 nie miała z nimi problemów.
Czy ktoś ma podobny problem? |
Ilość załączników: 1
U mnie na nie których działa a na nie których za chiny nie rusza -mimo że wcześniej normalnie wczytywał
Załącznik 56662 |
Mam to samo, nie rusza napisów, teraz żałuję aktualizacji ....
|
Cytat:
No nic trzeba będzie poczekać na poprawkę... |
To, że wrócić można to ja wiem, ale to nie jest błąd VCL, z tego co piszą to raczej wynika z stopniowej rezygnacji obsługi napisów txt a przynajmniej ich wykrywania.
W opisie zmian choćby wersji 1.1.6 jest zapis: Cytat:
|
Na pewno poszli dalej bo teraz nawet się nie wczytują manualnie.
|
Ciekawe co im napisy txt przeszkadzają :hmm:
|
Jedyne rozwiazanie jakie znalaz***322;em, to u***380;ywanie napisów srt, sub itp.. Po aktualizacji sam mia***322;em taki problem, nie ukrywam - bardzo irytujacy problem... Co im szkodzila obs***322;uga napisów txt?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
U mnie rowniez problemy - VLC 1.1.7, OS X 10.6.6... ;-(
|
Zostaje albo pokazywanie napisów przez DirectVobSub albo przesiadka na MediaPlayerClassic. Nie zamierzam zmieniać nazwy plikom z napisami tylko dlatego że jakiś player nagle wyłączył obsługę rozszerzenia txt...
|
andy,
to sobie popraw subtitles.c :w00t: |
A wiesz, że to zrobię ;p. Właśnie pobierają mi się źródełka via git ;)
Od wczoraj jednak testuję dwa alternatywne rozwiązania filtr VobSub oraz program MediaPlayerClassic. Zobaczymy, które rozwiązanie z tych trzech wygra ;) |
na myapple.pl (o ironio :D) ktoś twierdzi, że jedna linijka kodu
http://myapple.pl/wideo/167848-vlc-p...ml#post1496651 (nie sprawdzałem i nie będę sprawdzać :) ) |
Cytat:
Powód jaki podali to: Cytat:
|
Dobrze, że nie wywalają napisów z powodu najazdu MAFIAA :)
Andy, tak btw - trzeba założyć klub filmowy :) Ciąganie z torrenta, ed2k jest niestety ryzykowne (oraz niezgodne z prawem PL). Można by sobie założyć mikrosieć znajomych z cdrinfo. Widziałbym to w postaci zwykłych serwerów ftp/http na domowych komputerach, bez żadnych hubów. Pisałbyś się? :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:39. |