![]() |
Problem z DVD
Witam.. Mój problem polega na tym że, nagrałem film z kompa na płytke DVD-RW, jak sprawdzałem w napędzie płyta smiga bez problemu, a na DVD<Blueray>(czy jakoś tak) film po prostu się zatnie i nic ;//
Proszę o szybką odpowiedz. |
Płyty wielokrotnego zapisu DVD +/- RW mają znacznie mniejszy współczynnik odbicia światła niż te jednokrotnego. Widocznie laser Twojego odtwarzacza nie radzi sobie z nimi. Możliwe też, że trafiłeś na marną płytę. Rozwiązanie to sprawdzić inny nośnik, albo użyć płytki +/- R.
pozdrawiam |
Cytat:
Nagrywałem już na DVD-R i to samo.. Co do innych odtwarzaczy to tak samo.. Zatnie się i nic ;/ |
w takim razie masz uszkodzoną nagrywarkę, która czyta tylko własne płyty ... albo źle nagrywasz, albo na marnych nośnikach
wypal film na verbatimie lub sony nie przekraczając prędkości 8x, użyj płyt +R pozdrawiam |
Hmm Nagrywarka raczej jest dobra, bo nagrywam czasem płytki z audio i wszystko działa..
Płytka jest kupiona w Vobisie, nigdy nie miałem problemu z nagrywaniem aż do teraz ;/ |
to, że nagrywa dobrze audio akurat nic nie znaczy, bo w nagrywarkach DVD są 2 lasery, jeden do DVD drugi do CD, wypal tą samą płytę na innym napędzie i już będzie wiadomo ...
pozdrawiam |
Tylko że to laptop.. Raczej jutro do brata wskoczę i u niego to spróbuje nagrać
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:47. |