![]() |
UMD Dumper problem
Witam. Mam problem z programem umd dumper. Otóż wgrałem go na moją psp 3004 z softem 6.20 TN - A (hen). Chciałem skopiować płytkę na kartę pamięci. I tak załączyłem program umd dumper i nic się nie dzieje. Na konsoli pojawiło się czarne tło i nic więcej, mam wrażenie że nie widzi płyty.
Proszę pomóżcie. Pozdrawiam. Proszę również o odpowiedź czy da się wgrać spolszczenie i jak to ewntualnie zrobić oraz dlaczego nie czyta mi gry w formacie iso. Z góry serdeczne dzięki. Pozdrawiam |
Wgraj 6.20 tn-c, a jak nadal nie będzie działać to spróbuj zrobić obraz pspfilerem. ^^ Nie czyta Ci ISO? Zrób folder Iso na roocie karty, wklej tam te swoje iso, cso i odpalaj przez jakiegoś ISO loadera...
|
A po co? :] W 6.20 jest VSH Menu lub Recovery menu? (Przeczytaj readme ;) ) Jeśli tak to przestaw w nim "USB Mode" z Memory Stick na "UMD" i teraz jak podłączysz konsolę przez USB to zamiast karty pamięci wyświetli Ci się zawartość płyty UMD :P (I to od razu w pliku ISO).
|
Na tn-c konsola mi nie zadziałała (czarne tło) dlatego wgrałem tn-a. Mam folder ISO na karcie i odpalam grę programem prometheus lodarem i dalej nic.
W VSH menu mam tylko USB charge, zmienić mogę tylko disabled na enabled. Recovery menu nie wiem jak załączyć i co ewentualnie zmienić. Pozdrawiam i dzięki już za okazaną pomoc. |
W 6.20 VSH menu nie ma opcji zmiany "USB Mode" z MS na Flash 0, UMD itp.
Na starszych modelach psp 300x można zrobić downgrade z 6.20 do 5.03 Gen, Prometheus i tam jest taka opcja. Odpalasz HENa przez patapony czy przez EBOOTa ? |
Hena odpalam przez patapony
|
Usuń patapony, ściągnij i uruchom to Link : uploading.com/files/mdm49c77/6.20%2BTN-C%2BHen.zip/ (wklejasz do PSP/GAME, jak dema)
|
Czy ten EBOOT jest podpisany? Nie interesowałem się sceną PSP, ale wnioskuję że tak - a więc umieszczenie takiego linka jest/byłoby złamanie regulaminu (nieświadomie ;]).
|
Witam ponownie. Wrzuciłem ten plik jak napisałeś. Mam teraz 6.20 tn-c.
Czy teraz da się zgrać umd na kartę. Podrawiam |
Berion, podpisany :D jeśli złamałem regulamin to sorry =)
Jack, tak. Spróbuj PSPFilerem i idź na jakieś forum o PSP. Tam masz wszystko napisane... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:05. |