![]() |
Płyty Verbatim - produkcja
Witam
Jaka produkcja płyt DVD Verbatima jest najlepsza ? Spotkałem się z takimi : - Made in India - Made in Tajwan - Made in China Proszę o odpowiedź. |
Zazwyczaj indyjskie od MBI by***322;y nalepsze
|
Na pudełku powinieneś mieć fabrykę. Dawno już nie kupowałem, ale kiedyś szukałem Mitsubishi Chemical Company/Mitsubishi Kageki cośtam, czyli MCC (nie pomylić z CMC Magnetics).
|
Ja zazwyczaj szukam Made in India lub Made in Taiwan.
|
Na tych wakacjach kupiłem 10-pack płyt DVD-R Verbatima AZO za 14 zł.
Info z pudełka : Made in India Verbatim Corporation 2007 A MITSUBISHI KAGAKU MEDIA COMPANY Kiedyś kumpel oddał mi dwie takie płytki tylko kupione w innym sklepie po 95 gr za sztukę. Badałem je programem z tego forum który mówił z jakiej fabryki jest płyta i była z tej gorszej. W Kauflandzie w mojej miejscowości są 10-paki Verbatimów za 18 zł ale są tylko Made in China i Wietnam (w zależności czy DVD-+R). |
W Tesco ostatnio widziałem chińskie minusy Verbatima box10szt za 6zł a box 25szt za 15zł.
|
Więc rozumiem, że trzeba się udać do tego samego sklepu po Made In India MMC ?
Jak wziołem do rąk szpulę made in china to samym wyglądem widać że są z chin - blade kolory nadruku itp. |
Chciałem zobaczyć jaką fabrykę mają te chińskie i tajwańskie Verbatimy ale nie mogłem, bo zmyślnie na każdym opakowaniu tam gdzie jest napisana fabryka, była naklejka z krótką notką w kilku językach ...
Domyślam się że nie ma pod tą naklejką nic specjalnego. |
Udało mi się kupić Verbatima Made in India właśnie z tą fabryką MISTSUBISHI A KAGAU ...
25pack za 29,90zł W całym mieście są tylko chińskie i tajwańskie. Tam gdzie jest napisana fabryka, jest nalepiona jakaś naklejka w kilku językach. Traf chciał że na każdym pudełku jest w tym samym miejscu... Czy produkcja w Indiach jeszcze trwa czy to co ja kupuję to tylko leżaki magazynowe ? |
tesco , cerrfour,auchan i media markt w mojej okolicy mają tyko tajwańskie i chinskie w weekend kupowałem ,
teraz trwa promocja w sell grosie 50 verbatimów za 39,99zł jutro zobaczę i dam znać , ale raczej na twoim miejscu zaprzyjaźniłbym się z jakimś sklepem lub e@sklepem i poprosił o selekt ;) |
Bardzo możliwe, że Made in India to leżaki.
Byłem dzisiaj w sklepie, w którym kupiłem na minionych wakacjach właśnie produkcji Indyjskiej ale już nie mieli. Kaufland ma tylko China i Tajwan jak cała reszta sklepów komputerowych. Coś mnie tknęło żeby zajrzeć do Media Expert i trafiłem na India. Ale były tylko 2 szpule po 25 sztuk i jeszcze kilka dużych po 50 i 100 sztuk. W Kauflandzie od razu jak się weźmie szpulę do ręki to widać że taka china jak mało która ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |