![]() |
Jeżeli to tego typu ubezpieczenie, jakie oferują w Komputroniku (akurat z tym trochę bliżej się zapoznawałem), to w zasadzie jedyne, co trzeba zrobić to pójść do sklepu i poprosić o nowego laptopa w ramach polisy ;) Te ubezpieczenia to niegłupia rzecz, jeśli człowiek sporo ze swoim sprzętem się przemieszcza, co wiąże się z ryzykiem upuszczenia czy innego uszkodzenia. Zalanie też jest objęte gwarancją.
|
Probuj wysłać do serwisu HP, tylko nie mow że lap został zalany. Być może wymienią Ci mobo w ramach gwarancji bo oni nie patyczkują się w jakieś czyszczenia tylko wymieniają od razu całą część.
|
To zależy jakie to jest ubezpieczenie.
Ostatnio proponowano mi ubezpieczenie telewizora obejmujące rozbicie matrycy. Poinformowano mnie tylko że mam mówić że rozbicie było przypadkowe a nie umyślne. Tak że trzeba sprawdzić co to ubezpieczenie obejmuje. Tak ze gwarancja nie obejmuje tego zdarzenia ale może ubezpieczenie już tak. |
Zalanie nie jest objęte gwarancja!
Będziesz miał szczęście jeżeli skończy sie na wymianie klawiatury - bo klawiatur się nie myje (chodzi mi o mycie w płynie technicznym (IZOPROPANOL, EM-303 ) Jeżeli zalałeś MoBo to już jest problem, bo wszystko trzeba umyć w płynie. A jak już zalałeś MoBo to korozja - błyskawiczna, zwarcia, i tym podobne atrakcje. Czyli - leć do serwisu, ale o gwarancji zapomnij. |
Cytat:
|
Proszę o pomoc w sprawie laptopa
Na wstępie chciałem powiedzieć, iż nie wiem gdzie się zgłosić z tym problemem dlatego piszę tutaj.
A wiec moja sytuacja wygląda następująco: Posiadam laptopa HP Pavilion dv6 i niestety przez przypadek zalałem klawiaturę woda ;/ Oczyściłęm go z cieczy i niestety podlączyłęm go do ładowania(bo bateria była padnięta) .... po czym usłyszałęm dźwięk spięć (dwóch) ;/;/ Po tym odłączyłem laptopa i zacząłem go dokładnie suszyć itp(nie rozbierając go oczywiście). Laptop się nie uruchamia, lecz diody odpowiedzialne za ładowania baterii (w chwili ładowania) się świecą. Chciałbym się dowiedzieć co mogło się z nim stać. Druga sprawa polega na tym iż zastanawiam się czy oddać go na gwarancje, bo nie wiem czy zostanie ona uznana (zaznaczam iż laptop w chwili nabycia został również ubezpieczony.) Z góry proszę o pomoc, bo nie wiem co robić i przepraszam jeżeli pomyliłem działy :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:45. |