![]() |
Cytat:
|
i dalej debian :P
kowalik gratulacje postawienia serwera bez odpowiedniej wiedzy, zrobiles to calkiem niezle. zmienilbym kilka rzeczy co prawda ale i tak jestem pelen podziwu |
Cytat:
|
ze z bsd to wiem nie od dzis ale czy aby bankowo z freebsd? :)
|
FreeBSD nie znam, ale to przeciez na nim z jadrem Darwin siedzi OS X wiec nie moze byc zly :-)...
|
ale jest przeciez ubuntu server :P
a tekst o workstation widzialem :P |
Tak, różne cukierki mogą być w dystrybucjach różne.
|
To tak samo jakbyś napisał, że większość systemów ma ten problem, bo z OpenBSD zostało to przeportowane na inne OSy. O ile to prawda, bo to też nie zostało potwierdzone.
Swoją drogą jest to przykład na to, że to mit i kod open source nie jest bezpieczny, bo jest dostęp do źródeł. Ile osób ma czas i ochotę analizować tysiące albo setki tysięcy linii kodu? Poza tym, można użyć rozmaitych tricków, żeby kod zaciemnić. Ale to temat na odrębną dyskusję :) |
Cytat:
|
FreeBSD rulez ;)
|
Cytat:
że co do Ubuntu to pisałem jako workstation a nie server... cała dyskusja z palim była na ten temat. |
halo halo
do konfiguracji serwera to jest webmin spod www, gui do prawie pelnej konfiguracji wiec po co mi ubuntu i gui systemu ? :P skoro zdalnie z ladnym wygladem tez sie da :) |
Cytat:
Ktoś taki i tak będzie używać promil tego co system oferuje. Kadu, www, email, samba, amarok czy co tam. Oczywiście w debianie też to może zrobić na upartego ale ja bym takiemu czystego debiana nie stawiał. Debian stable ma stare pakiety, workstation to z reguły nowoczesne maszyny, problemy ze wsparciem, brak dźwięku z takimi rzeczami Kowalski sobie nie da rady. |
o to sie nie boj ;]
problem solved ;] upgrade gotowy, kodowanie gotowe |
demek, nie wiem z czym tam problem,
ale uważaj na kernela i gruba, żebyś go podniósł po reboot :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |