![]() |
okey, ale dysk mi wykryło w sms i ps2loader raz, nawet godzinę grałem. Po odłączeniu zasilania już nic ps2 nie widzi, a komputer wariuje jeśli podłączam przez przelotkę, ale potem jak podłączam kablem ata , muszę go formatować bo go eksplorator nie widzi. Dopiero zainicjowanie go uruchamia.
|
A widzisz, miałem niedawno ten otwarty z PS2SDK ale wyrył mi 2 z 3 pendriveów oraz HDD na USB. Za to ten z GT4 widział 3/3 pendrivey i HDD na USB, za to żaden z nich nie widział podłączonego Dingoo A320 - zarówno z MC jak i bez, SMS wykrył że coś jest podłączone ale lista pusta...
Nie sprawdzałem innych urządzeń - ten jeden pendrive może być tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę że scenowy jest lepszy, ja jednak wybieram ten z GT4 bo dla mnie wykrywa więcej urządzeń niż scenowy. Koniec OT z mojej strony. |
Cytat:
No i na Boga. Używaj interpunkcji! "Od tego ona jest, Od tego jest ona". Potraktuj to jako ostrzeżenie moderatora. @SMBA Scenowy, z ps2sdk. Te z gier są teraz 'sto lat za murzynami'. ;) Nie ucz ojca dzieci robić. ;] Nie w przypadku PS2 tylko w przypadku programu, który używa tego czy śmego. Nie wiem jak obecne USBD, ale kiedyś widziały tylko pierwszą partycję. Natomiast USBD w SMS jest jakąś tam wersją zmodyfikowaną przez EEUGa i ta widzi zarówno wiele urządzeń na USB jak i wiele partycji (w zamyśle, bo czytając topiki to różnie z tym bywa). |
Dysk ma jedną partycje a system plików to fat32 (przecierz pisałem że po podłączeniu kabelkiem ata na komputerze mi działa normalnie) tylko przez usb adapter wariuje
|
Skoro "Najlepszy to on był kilka lat temu" to podaj nazwy gier, które posiadają lepszy żebym wiedział na przyszłość ;)
Ale skoro "ulaunch wczytal normalnie dysk ale pokrecił nazwy plikow były same #$%^*&*&*" to musiał już mieć jakieś pliki na dysku, a jak skopiować pliki na dysk jak nie miał żadnej partycji? Ale polecam zrobić to co napisał Berion bo jeśli jest partycja na dysku to wygląda na to, że jest w jakiś sposób uszkodzona. "tablicę partycji i jakieś partycje" dla ps2 nie mogą być "jakieś" tylko najlepiej jedna partycja, koniecznie FAT32 (w przypadku kilku - PS2 albo ci żadnej nie wykryje, albo tylko jedną). |
Nowe dyski mają to do siebie, że nie mają żadnego systemu plików - są czyste. Więc musisz wejść w managera dysków i założyć tablicę partycji i jakieś partycje, wybrać dla nich system plików i dopiero bęziesz mógł z tym coś robić...
I ja mam taką prośbę bo to już któryś nasty raz z kolei: używaj interpunkcji, polskich znaków i dużych liter na początku zdania (gdziekolwiek się ono zaczyna...). Cytat:
|
Hmm... może spróbuj go sformatować z managera dysków (start>uruchom>diskmgmt.msc)
a może ta cała przejściówka nawala? |
a właśnie że nie bo to wina ????????? nie wiadomo czego
wyglada to tak podłączam pod komputer ta przejściówke z dyskiem i mi ja wykrywa w menadżerze urządzeń mam nowy dysk ale w eksplorator windows go nie widzi w zarzadzaniu dyskami pruba incjacji konczy sie nie powodzeniem kilka razy na 100 dysk sie normalnie uruchomi ( w tym przez godzine działał na konsolo resetowałem konsolę i działał normalnie do czasu aż go pozbawiłem zasilania ) |
Prawdopodobnie wina modułu usbd.irx, spróbuj sobie go skopiować z GT4 (ponoć najlepszy z istniejących) i zastąp nim te już istniejące ;)
|
powiem ci tak tekken 5 black crash mint over mutant crash of the titans crash twinsanity god of war 2 granturismo 4 colin 2005 nawet wwe smackdown vs raw 2011 i pes 2011 ( nawet bo nowsze gry)
dzialają a co do wrath of cortex raz mi się uruchomił nawet z tej pamieci - - - dysk dzisiaj podlaczylem przez ta przejsciowke i tak sms go na chwile zobaczyl ( pokazalo sie dostepne media) ale nic dalej ulaunch wczytal normalnie dysk ale pokrecił nazwy plikow były same #$%^*&*&* a ps2 loader 0.8 czyta długo ale nic nie wczytuje |
Jeśli pendrive jest kompatybilny z usbd.irx OPLa (a jest, skoro inna gra działa) to być może wina zbyt wolnego transferu USB PS2 (coś w okolicach USB 1.1), inne możliwe przyczyny masz tutaj: http://psx-scene.com/forums/f150/ope.../index106.html
Spróbuj może też trybów kompatybilności (Mode 1, Mode 2, ...). |
okey kupiłem przez sieć:)
a mam jeszcze pytanie bo z pewnego mp4 wrzuciłem tekkena 5 i działa normalnie ale na tym samym wrzucam crasha the wrath of cortex i zawiesza się na filmiku ale przez kabelek sieciowy ta gra dziala to wina pendraka ? |
Cytat:
Powinny działać o ile nie używają kontrolerów na USB. |
ja uzywam ps2 loader i dzila wszystko okey jak narazie jae poprzez lan i wszystkie gierki jakie pobralem dzialaja bez problemow czy jesli poprzez kabelek sieciowy gra dziala w ps2 loader to i wps2 loader przez usb sie uruchomi??
|
Witam ja próbowałem takiego rozwiązania i działało wszystko :)
ale gry musisz włączac przez usb advance ale w niektorych grach filmiki się przycinają. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06. |