![]() |
Ściągnij sobie DVD Audio Extractor, to 30 dniowy w pełni funkcjonalny Trial. Program jest bardzo prosty w obsłudze, nie ma sensu opisywać. W output format wybierasz WAV, 44100 Hz, 16 bit, stereo. Potem wav-y wypalasz w Nero jako CD Audio.
pozdrawiam |
Do Arepo
Witaj
Czy możesz mi podpowiedzieć za pomocą jakich darmowych programów mogę zrobić konwersję VOB na CDA i jak to zrobić krok po kroku? Pozdrawiam |
filozofia, która prowadzi do pogorszenia jakości dźwięku, gdyż kompresja do mp3 jest stratna i kompletnie niepotrzebna w tym wypadku ... no chyba że nie robi Ci to różnicy ;)
pozdrawiam |
Udało się !!!
free gmt zune video converter robię z VOB mp3 następnie Nero nagrywam z mp3 cda
ot cała filozofia !!! |
Aby słuchać na odtwarzaczu CD musisz nagrać płytkę jako Audio CD, przedtem materiał zgrany z DVD przerobić z 48 kHz na 44,1 kHz choćby w foobarze.
pozdrawiam |
kurza stopa nie działa
Witam
Po uruchomieniu Avidemux 2.5 file-open-wgrałem VTSy- zaznaczyłem w boku audio PCM-mixer stereo następnie w audio save wpisałem nazwa.wav i program stworzył plik z rozszerzeniem wav Niestety nie mogę tego pliku odtworzyć ani w odtwarzaczu CD adni DVD Proszę o pomoc jak stworzyć plik który będzie odczytywany przez odtwarzacz CD Pozdrawiam |
Ale sposób sie właściwie nie zmienia.
Wrzucasz VOBy do AviDemuxa (musisz zgrać najpierw na dysk), on powinien je automatycznie połączyć. Wybierasz PCM, save audio i masz już WAV. |
Mylisz sie, to DVD. A jesli jest na CD to cDVD (nie przyjelo sie prawie w ogole).
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Witam
Na płytce są następujące katalogi: VIDEO_RM VIDEO_TS a w katalogu VIDEO_TS między innymi: VTS_01_1.VOB Byłem przekonany że jest to format zapisu VCD czy się mylę? Pozdrawiam P.S. Właśnie taki format chciałbym przerobić na CD aby można było słuchać muzyki w odtwarzaczu CD |
Co do programów to ścieżkę audio można od razu zdekodować do wav-a w Nandub-ie. Należy otworzyć plik *.dat (VCD) i wybrać File -> Save WAV. Wtedy pozostaje już tylko podział na utwory w pierwszym lepszym edytorze audio, lub nawet w Nero.
pozdrawiam |
Jest możliwe i nawet niezbyt skomplikowane, natomiast nie słyszałem o stacjonarnej nagrywarce VCD.
Jesteś pewien że to VCD? Jeżeli to VCD to w skrócie trzeba z niego wyciągnąć strumień MP2 i zdekodować to do WAV PCM. A z wypaleniem tego na płytę nie ma problemów. Jeszcze można pociąć na utwory przy pomocy Audacity. |
muzyka z VCD na CD
Witam wszystkich
Ojciec nagrywa sobie z satelity niemieckie przeboje (obraz+dźwięk) w formacje VCD. Ostatnio zapytał czy mogę mu przegrać muzykę z tych płyt na płytkę CD tak aby mógł jej słuchać na odtwarzaczu CD. Proszę poradźcie czy to jest możliwe a jeżeli tak to jakim programem i czy są darmowe programy do takiej konwersji? Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |