Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Uciążliwa sasiadka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uciazliwa-sasiadka-88392/)

- Deckard - 25.03.2011 00:08

Uciążliwa sasiadka

Witam.

Mam problem, mieszkam w domku 6 rodzinnym, po 3 mieszkania na piętro.

Obok mnie mieszka emerytowany nauczyciel , głuchy jak pień, on ogląda w TV to co ja ,

to spokojnie mogę wyłączyć u siebie dźwięk i tak będę wszystko słyszał :D ,

czasami na stacjonarny do niego ktoś dzwoni po 20 minut zanim odbierze ale to nie on jest problemem on jest sąsiadem - skarbem :haha:

On mi nie przeszkadza i ja mu też nie.

Pode mną mieszka emerytowana piguła, w niedziele o 6 do kościoła ,dziennie wychodzi o 7 i zamiata schody, chodzi spać o 19.....taki moher standard

i to jest problem,często wracam do domu po 20 k***a i to juz jest problem.

słyszę stukanie miotły w sufit jak biorę prysznic po 21, jak chodzę i [i tu cytat] 'szuram laciami po parkiecie ',

raz spadł mi kubek po 22 i się stłukł - stukała w odwecie miotła chyba ze 5 minut..

Należę do spokojnych ludzi , szanuje starsze osoby ,nigdy nie miałem problemu ze starszymi osobami, w poprzednim miejscu zamieszkania nigdy nie miałem kłopotów.

Jeśli chodzi o nią to cierpliwość mi się skończy w sobotę , rozmowa nic nie daje , próbowałem z nią wyjaśnić co jej przeszkadza - ogólnie jestem za głośno

[w/g pozostałych sąsiadów również starszych wszystko jest ok]

Może znajdzie się na forum jakiś doświadczony w tych sprawach, albo prawnik - zorro/robin hood i da mi jakaś rade :sciana:

Banana Coctail 25.03.2011 00:15

Skuteczna w 100% będzie kulka w łeb k***a

Nie zwracać na babsztyla uwagi, a jak przegnie to nasłać niebieskich że Ci dudni.

M@X 25.03.2011 00:16

Do 22 wolnoc Tomku w swoim domku. I przed ta godzina, jak mawia moj ojciec ktory wybitne maksymy w arsenale posiada - "Pocalujta w dupe wojta!"

A jesli jest stara to jest duza szansa, ze niedlugo padol opusci ;-)...

Banana Coctail 25.03.2011 00:18

Usiądź z nią w ławce w Kościele:szczerb:

pali 25.03.2011 00:25

Masz do czynienia z wariatem.
Możesz pokazać kto jest większy wariat.
Np. możesz zacząć narzucać się jej z religijnymi propozycjami.
Tak aby zaczęła Ciebie unikać.

Gdy wzbudzisz litość i bojaźń ona swoje wariactwo skieruje gdzie indziej.
Wariat ma zawsze ofiarę. Ty nią jesteś teraz.

Jabba the Hutt 25.03.2011 00:27

Ja wracam do domu często po 22 :) . Ale moi sąsiedzi są OK.

Ze staruszką nie wygrasz, marne widoki. Jesli nie daje się porozmawiać to spróbuj na podłogę dywan położyć czy jakąś wykładzinę co Ci podłogę wytłumi. Mycie..hm.. nie myj się wieczorem, albo nalej wody do wanienki. Muzyki w nocy słuchaj na słuchawkach.

Patrix 25.03.2011 00:47

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1152748)
słyszę stukanie miotły w sufit jak biorę prysznic po 21, jak chodzę i [i tu cytat] 'szuram laciami po parkiecie ',

Niech stuka miotłą, do 22 jej wolno.
Ja rozumiem, żeby spokojnie mieszkać, ale to jest przesada.

Jak masz parkiet jednak, to on potęguje wszystko, sąsiadka nade mną ma parkiet i psa,
nie raz słyszę stukanie pazurów jak po mieszkaniu zadupia w te i w druga strone,
ranne szpilki bo babol zakłada je 20 minut przed wyjściem i szczanie w nocy w kiblu w samą dziurę... k***a

ed hunter 25.03.2011 07:59

- Deckard - 25.03.2011 08:36

nie po to kurde dałem sobie śliczny dębowy pakiecik zrobić żeby go tureckimi gobelinami zasłaniać :P

a z tym myciem to wy sobie też chyba jaja robicie, z nią się dogadać nie idzie ,

bo jak do niej grzecznie dzwoniłem do drzwi żeby porozmawiać to mi powiedziała że jej syn,

jest na rehabilitacji i nie możne nikomu otwierać :szczerb: jak jest sama :|

czyli będzie zlewka dalsza z mojej strony i oczekiwanie na niebieskich :D

no chyba ze jeszcze ktoś zaznajomiony z prawem napisze jak to od strony prawa się ma

ale to coś jak z filmiku który @ed wrzucił....

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1152757)
Niech stuka miotłą, do 22 jej wolno.
Ja rozumiem, żeby spokojnie mieszkać, ale to jest przesada.

Jak masz parkiet jednak, to on potęguje wszystko, sąsiadka nade mną ma parkiet i psa,
nie raz słyszę stukanie pazurów jak po mieszkaniu zadupia w te i w druga strone,
ranne szpilki bo babol zakłada je 20 minut przed wyjściem i szczanie w nocy w kiblu w samą dziurę... k***a

ja psa nie mam [mam tylko pająka ale o nie hałasuje :P ]

szpilek nie noszę :)

a w domu wszystko co mam styczność z podłogą ,włącznie z laciami mam podklejone filcem

Pozdr

ed hunter 25.03.2011 08:43

Pokaż babci tego pająka! :rotfl:

Zetoxa 25.03.2011 10:05

naklej jej na drzwi kartkę formatu A-4
z napisem, dużą czytelną czcionką:

proszę uprzejmie nie stukać miotłą po 22-ej

Matefusz 25.03.2011 10:24

Albo weź jakiś podręcznik, podjedź do drzwi i zapytaj, czy by nie chciała usłyszeć nowiny i Jezusie, lub porozmawiać o zagrożeniu nuklearnym :szczerb:

Jabba the Hutt 25.03.2011 10:32

no z myciem żartowałem. Ale dywan ma wiele zalet, także audiofilskie.

Martwi mnie fakt,że niebiescy szybciej uwierzą staruszce niż mrocznemu replikantowi. Jak powie im,że ją molestujesz ;)

Banana Coctail 25.03.2011 11:35

Mówię - męcz ją ze sprawami pozaziemskimi; jak idziesz do roboty to zastukaj regularnie by do kościoła szła.

SpeedFreaK 25.03.2011 13:17

Zacznij g***322;o***347;no muzy s***322;ucha***263; :D

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47.