![]() |
Win XP - pasek zadań- kolejność programów
Ilość załączników: 1
Windows XP
Pasek zadań Jak zmienić kolejność uruchomionych programów? Najlepiej myszą chwycić i przeciągnąć? Pewnie to banalne, no ale ja jestem windowsowy niemota :ysz: Dla jasności screen: Załącznik 57029 |
Niestety bieda w xp, albo o czymś nie wiem ale żeby się z tym uporać korzystam z Taskbar Shuffle
http://www.freewebs.com/nerdcave/images/ts2.5-small.gif |
No patrz pan, działa :) Dzięki!
I jeszcze w trayu można przesuwać ikonki. Kolejny programik, ale wygląda na stabilny i nie służy do zbyt wielu rzeczy. A tak przy okazji - jak ustalić liczbę ikonek widocznych w trayu? To chyba da się w samym Windows. |
Prawym na pasek > właściwości > ukryj ikony nieaktywne > dostosuj...
|
Pięknie :) Skoro już wiosenne porządki...
Może jeszcze coś do uporządkowania Start -> Wszystkie Programy ? Otwiera mi się to w trzech kolumnach, każda z nich niezależnie uporządkowana alfabetycznie (na górze każdej z kolumn jest A). Bez sensu, bo muszę wzrokiem przeszukać 3 kolumny - nie wiem w której jest dany link do programu. Screena nie dam, bo się wstydzę bałaganu :( ale mam nadzieję, że jasne. |
hmm to już nie wiem bo mało co odpalam ze startu, co potrzebne mam pod ręką na pulpicie a resztę odpalam z folderów zainstalowanymi aplikacjami :)
PS może po prostu usuń ze startu to czego nie używasz... |
Ja miałem zawsze alfabetycznie. :hmm:
|
Jak to było? PPM w otwartym menu i sortuj ?
|
Cytat:
Można niby przesuwać pojedynczo ale to takie czasochłonne jest... |
Chodziło mi o to, co Reetou powiedział :)
Dzięki Wam wszystkim :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |