![]() |
Na jakiej nagrywarce nagrywasz? tak z ciekawości ;)
Z Esperanzą może być gorzej \sfałszowany MID przez UmeDisc China w tłoczniach w Makau:ysz: |
czary2mary i problem się rozwiązał. Wystarczyła zmiana programu.
Nagrałem płytę przy pomocy Alcohola 120% (obraz DVD Video zrobiony w ImgBurn). Poszło bezbłędnie. Dziś jutro nagrywam na Esperanzie i dam znać jak poszło. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/f28/maxell-d...4-066-a-91967/ |
Esperanza -MID: RICOHJPN-D01-67
Płyta po nagraniu nie mogę odczytać w PC i odtwarzaczu DVD. Z kolei IMGBURN też nie dał rady. Wywaliło I/O Error. Płyta PLATINUM - MID: RITEK-S04-66 Dodam, że nagrywam materiał DVD VIDEO. Na 4.7 nie wejdzie więc muszę DL. czary2mary jakieś sugestie? Nagrywarka LG GH22LS30. |
Cytat:
|
Podlączę się pod temat i zapytam jakim programem najlepiej palić DLki?
Darmowe Ashampoo mi uwaliło jedną płytę esperanzę. Co prawda nie jest to markowa płyta, ale z innymi płytami (zwykłe DVD) nie mam problemów. |
Vakoss, Omega i Esperanza - to zazwyczaj odpady produkcyjne, a nie płyty.
Kup Verbatima, cake 10szt to koszt ok. 40zł. |
Witam.
Również prosiłbym o pomoc, bo już mi się kończą pomysły (i pieniądze na płyty, które lecą pokolei do śmietnika:sciana:). Otóż mam dość duży problem z nagraniem płyty (płyt) DVD+R DL. Próbowałem już różnych płyt (Vakoss, Omega, Esperanza). Verbatimów jeszcze nie próbowałem, bo są dość drogie (10 zł za sztukę bodajże, a boję się, że i ta się skopie. Jednak kupię Verbę, gdy nie będę miał innego wyjścia). Próbowałem również wypalić na 3ch nagrywarkach (Philips DVDR1660p1, Nec ND-3540a, Plextor PX-608cu) i na każdej nagrywanie kończy się niepowodzeniem. Philips i Plextor mają problem z przejściem na 2 warstwę (wywala błąd przy 50% nagrywania) za to NEC wydaje mi się, że ma problem z zamknięciem płyty (niszczy płyty przy 99% nagrywania, grrrr...). Zatem zwracam się z prośbą do Was. Jaka nagrywarka pewnie wypaliłaby płytę DVD+R DL? Bo nie próbowałem jeszcze LG, Pioneera i LiteOn'a, ale nie chciałbym kupić którejś z tych która znowu miałaby problem z nagraniem DVD+R DL. Dodam także, że nagrywam płyty z obrazu ISO programem Alcohol 120%. Book Type domyślnie ustawiony na DVD-ROM, prędkości 2.4x i 4x. Pozdrawiam, mikolajc97. |
ok, tak zrobię, dzięki.
A jeszcze przed przeczytaniem tej rady zainstalowałem Img Burn, i dwie DVD DL wypalił bez problemów, nero spalił ostatnie swoje trzy. chociaż to też może byc przypadek, bo nero nagrało większośc z poprzenich 10.... ale coś mi się nie wydaje. |
@syzygy odinstaluj oprogramowanie do klonowania napędów!
|
Oczywiście.
Nie sztuka kupić nową nagrywarkę. A satysfakcja z rozwiazania problemu bezcenna (jeśli się uda). Jakość nowych nagrywarek też idzie w parze z ceną, niestety. Te samsungi, jak twój, były swego czasy chwalone głównie za odczyt i świetną korekcję błędów. Ja bym go tak szybko nie skreślał. |
to warto w ogole próbować innych płyt?
|
Verbatim DL, reszta to loteria....a już emtec to szajs.
Nagrywarka już stara jest, możliwe że firmware już nie wydają nowych na bieżąco, a płytki coraz nowe się ukazują. Jeśli płytek nie ma w bazie płyt w firmware, to nagrywarka nie rozpozna ich prawidłowo i nie wypali. Na taką sytuację w twoim przypadku mi wygląda. |
Firmware też uaktualniłem, między zmianami nero, a poszukiwaniem ASPI....
Płytki to EMTEC.... Jakie byś polecał? Czyli co, napęd jest po prostu zajechany? Mało go używałem, ani nie nagrywałem sporo, ani nie odtwarzałem często czegoś z płyt.... Co za shit. Nie można go przeczyścić jakoś, czy coś? |
KEY_MEDIUM_ERROR
Nagrywarka nie rozpoznaje prawidłowo nośnika. Zmień płytki, uaktualnij firmware do najnowszego....albo pozostanie zmienić nagrywarkę. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:09. |