![]() |
Livebox i gniazdo ethernet
Jest problem dziwny. Dostalimy ostatnio nowego Liveboxa. Ustawiony za pomocą skrętki, zabezpieczony WPA, dhcp, DMZ dla mojego itd... Jest problem taki, że po około dobie, port do którego mam podłączony swój komputer, wyłącza się (natomiast drugie po włożeniu kabla wydaje się być sprawne) i ni jak idzie to naprawić bez fizycznego restartu routera. Czy jest na to jakiś sposób? W konfiguracji przez WWW nie znalazłem nic interesującego. Telnet ma ubogie opcje:exit, ls, home, wlan, save, adsl, sndcp, ipqos, reboot, erase, list, route, version, show, load, ping.
|
Sprzedać ten złom i kupić normalny router z modemem :D
Problemy znikną :] |
Ja bym zaniosl do punktu z opisem. Zaplaciles to masz pomoc techniczna...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
Ten jest wymieniony i zapisany na właścicielkę mieszkania. Dostaliśmy go ok tydzień temu, nie mamy zamiaru nic inwestować w tą ruderę. Jeżeli jedyną opcją jest wymiana, to się przemęczę - 2 miesiące to nie tak długo.
|
Za 50zł masz już używany router, w ciemno opcji będzie mieć więcej
i choćbyś największe gówno kupił to i tak będzie to lepsze od liveboxa. |
Wyłącz funkcję TV.
Telnet też. |
Jedyne opcje włączone to: Internet i WiFi. Telnet z dostępu zewnętrznego jest wyłączony, jak go zdezaktywować od strony LAN - nie mam pojęcia.
BTW - usunąć wpisy Teredo z listy serwerów LAN? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35. |