![]() |
LED od dysku cały czas świeci
Witam,
mam następujący problem przy 1 uruchmieniu LED od dysku świeci cały czas, czasem dopiero przy 2 uruchomieniu jest juz dobrze... nie wiem co to za problem (dysk nie zapisuje i nie odczytuje więcej jak normalnie -gdy LED nie świeci... z tego co widzę w monitorze zasobów) komputer podłączany jest do sieci tylko na czas aktualizacji a kaspersky jest oryginal i uruchamiam go gdy coś podpinam zewnętrzego... proszę o pomoc ponieważ skan nic nie wykrywa a sterowniki z tego co widzę są aktualne... tak samo jest gdy mam podpięty jeden jak i dwa dyski Parametry komputera: Windows 7 profesjonal x64bit DYSK : 2x WD Caviar black 500gb 32mb cache Płyta : ASUS Rampage II extreme x58 CPU : i7 920 RAM : kingston DDR3 3x2gb 1600mHz cl8dhx GPU : ASUS GTX 295 1792mHz Zasilacz : Chiftec CFT-850-14C Nagrywarka : 2x LG DVD i Blu-ray |
Defragmentacja w tle? Indeksowanie plików?
|
może i tak... to w takim razie jak ja mam sprawdzić co się dzieje ?
|
Wyłączyć oba i uruchomić ponownie Windę. ;)
Defragmentację to nie wiem gdzie bo już nie pamiętam. Może w harmonogramie zadań? Poszukaj. Indeksowanie ppm na dysku i odznacz stosownego checkbox'a (na zakładce "Ogólne", wybierz że dla wszystkich plików (na C: wszystkich się nie da więc wybierz "Ignoruj wszystkie")). |
Cytat:
Start/Uruchom i wpisać "services.msc", zostanie uruchomiona przystawka Usługi. Tam odnaleźć usługę "Windows Search" kliknąć 2x, zatrzymać (stan usługi), a następnie ustawić typ uruchomienia na "wyłączony". Restart kompa i gotowe. Instrukcja dla Windows 7. |
Ilość załączników: 2
Usługa --> Windows Search była wyłączona cały czas...
wyłączyłem teraz harmonogram zaplanowanych defragmentacji i nadal jest to samo... co mogę jeszcze sprawdzić? załączam 2 zdjęcia usług które mam uruchomione a może one powinny być właśnie wyłączone ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:33. |