Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   PS2- Playstation 2 - HDD,USB,FREEMC, FAT I SLIM (https://forum.cdrinfo.pl/f104/ps2-playstation-2-hdd-usb-freemc-fat-slim-88562/)

Myszop 15.04.2011 20:08

w zasadzie zamknij ten temat czy usuń ;d

Berion 15.04.2011 20:06

I ten "sprzęt z kosmosu" ma USB 1.1. Na tym poprzestańmy. ;]

Myszop 15.04.2011 20:03

to był srakazm, aha ok.
ja mam playa i tylko na nim gram więc wiesz, mnie nie interesuje co za sprzęt z kosmosu mi wysłali ;d dostałem i tylko grami i nic więcej ;d

Berion 15.04.2011 19:59

Cytat:

Napisany przez Myszop (Post 1157096)
aaa...
to PSX i w nawiasie było pisać że DVR, bo wiem co to ten DVR ale nie sądziłem że o to ci chodzi ;d

Uznałem, że wystarczy napisać w nawiasie numer katalogowy produktu. ;]

Cytat:

A tak apropo tego PSX(DVR) lepsze niż zwykłe PS2? można gdzieś w polsce to nabyć?
Nie ma takiego kraju na świecie jak "polska". Jest za to Polska. :>

Raczej nie kupisz, sprzedawany wyłącznie w Japonii, bardzo dawno temu. Podobno kiepski laser, obudowa niespasowana, trzeszczy, kiepski plastik. Tyklko jeden modchip pasuje do nich (Ghost2; podobno). Nie działają exploity DVD-Playera (a więc i FMCB; dlatego, że są bardzo rzadkie i deweloperzy FMCB nie mieli kontaktu z tym sprzętem (czyli prawie tak jak z debugami). Cud, że SCPH-1xxxx/15xxx są obsługiwane. ;]) W każdym razie mnie się podoba. Chciałbym mieć, choćby dla fajnego OSDSYS (protoplasta XMB zastosowanego w PSP/PS3/"Braviach"). :)

Cytat:

może mam swoją czarnulkę prototyp w wersji limitowanej, pisałem w jakimś poście że prosto z Japonii od Sony wysłali (dwa tygodnie czekania ale opłaciło się), bo zamówiłem pseudo-japończyka w serwisie, może jest tak jak pisałeś.. kto wie..
Rozczaruję Ciebie. To był sarkazm. ;)

Myszop 15.04.2011 19:33

aaa...
to PSX i w nawiasie było pisać że DVR, bo wiem co to ten DVR ale nie sądziłem że o to ci chodzi ;d

A tak apropo tego PSX(DVR) lepsze niż zwykłe PS2? można gdzieś w polsce to nabyć?

Cytat:

Napisany przez SMBA (Post 1157063)
Wrzuć może zdjęcie/skan tej instrukcji? Może masz jakąś prototypową, limitowaną do jednej sztuki, wykradzioną prosto od Sony "czarnulkę" xD
A tak na serio na 100% nie ma USB 2.0 - nie tną się? Sprawdź sobie choćby GT4, tnie się niemiłosiernie ;)

GT4 mam, tnie się tylko z niektórymi filmami, loading żadnej zmiany nie widzę, ale ogólnie gra dobrze chodzi, ale w to nie gram, a jak już to z płyty bo przy filmach wgl na amen stoi i reset w drogę idzie.
I kto to wie.. może mam swoją czarnulkę prototyp w wersji limitowanej, pisałem w jakimś poście że prosto z Japonii od Sony wysłali (dwa tygodnie czekania ale opłaciło się), bo zamówiłem pseudo-japończyka w serwisie, może jest tak jak pisałeś.. kto wie..

SMBA 15.04.2011 19:24

To dokładnie zacytuj ten fragment ^^
PSX to nie PS1:
http://en.wikipedia.org/wiki/PSX_%28DVR%29

Myszop 15.04.2011 19:08

nie słyszałem żeby psx miało usb wgl

@SMBA
nie mam czym..

Berion 15.04.2011 17:42

Nawet w PSX (DESR-xxxx) nie ma USB 2.0, a co dopiero w "zwykłych" PS2. Gdyby nie USBAdvance i gdyby więcej gier używało mass:/ to kto wie, może i by w któryś Slimach zaimplementowali v2.0.

SMBA 15.04.2011 17:28

Wrzuć może zdjęcie/skan tej instrukcji? Może masz jakąś prototypową, limitowaną do jednej sztuki, wykradzioną prosto od Sony "czarnulkę" xD
A tak na serio na 100% nie ma USB 2.0 - nie tną się? Sprawdź sobie choćby GT4, tnie się niemiłosiernie ;)

Berion 15.04.2011 17:27

We wszystkich modelach PS2 USB jest 1.1...

Myszop proszę Ciebie, nie pisz głupot. Tak samo ten cytat:
Cytat:

wątpię by się z taką prędkością konsola wyrobiła
Na podstawie czego i jakiej wiedzy tak uważasz. I przede wszystkim co to znaczy żeby się z czymś wyrobiła lub nie. Względem czego ten transfer. Itd.

Myszop 15.04.2011 17:21

chyba wiem już o co u mnie w instrukcji mojej ps2 chodzi z tym usb...
Że szybkość transferu danych jest bliska szybkości usb 2.0, czyli gdzieś z 300mb/s albo do 400mb/s danych ;d bo mi akurat szybko się wgrywają gry, i filmiki się nie tną, w żadnej grze tak nie mam którą mam na HDD usb.. ;d nie to co inni pierdzili że się tną czy coś, ze wolno się wgrywają i wgl...

@ethar
a co do usb 3.0 w ps2? wątpię by się z taką prędkością konsola wyrobiła, za słaba chyba jest, nie wiem w zasadzie ale tak mi się zdaje...

ethar 14.04.2011 18:45

Nie każdemu działało... ;) Może na nowym OPL'u się uda ;)

Berion 14.04.2011 12:08

Nie na wszystkich Slimach można, tylko na pierwszych, V12 i V13. Po za tym to bez sensu, lepiej grać przez SMB z racji zintegrowanego NA.

ethar 14.04.2011 11:25

No dobra czyli odpada... jeszcze jest opcja dolutowania kabla IDE, ale już mi się nie opłaca tak inwestować w ps2, biorąc pod uwagę że laser śmiga, a konsola na gwarancji ;)

Berion 14.04.2011 11:11

I jak chcesz to zrobić? Przecież to nie wystarczy zmienić portu. Kontroler jest pożeniony z płytą główną. :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:43.