![]() |
PS2 problem z odczytem płytek.
Witam.
Kupiłem Ps2 z modbo i wszystkie nagrane dvd jak i oryginały działają. Niestety ISO gier z PSX nagrane na płytkę nie są odczytywane przez napęd (wyskakuje napis insert correct disc). Aczkolwiek to jest dziwne ponieważ emulator MAME nagrany na zwykłe CD jest odczytywany przez napęd normalnie, więc nie wiem w czym problem. Mam pytanie czy istnieje jakiś sposób żeby nagrać kilka gier z PSX na jedną płytkę DVD odczytywaną przez konsolkę ? Lub jakiś inny sposób na uruchomienie gierek z szaraka na PS2? Dzięki za odpowiedź, Marek |
Wypalasz PSX na zwykłe CD, i czy robisz to prawidłowo ? Spróbój zresetować konsolę po nieudanym boocie, przy modbo to pomoga ;)
Niestety nie można wypalić paru gier z PSX na DVD, tylko na CD... w FAQ masz wszystko wytłumaczone Tak jest - jest to program ffgrievera, jednak nie nadaje się jeszcze do grania... podobno... |
Poczytaj o nagrywaniu gier na PSX.
Po za tym format *.iso nie przechowuje danych sub-kanałowych, a większość gier potrzebuje ich do szczęścia. Nie ma takiego sposobu. Tj. możesz sobie wypalić obrazy kilku gier i wypalić na płycie DVD - tyle że nic z tym nie zrobisz. Emulator PS2PSXe, ale to alpha, nie ma dźwięku, większość gier nie jest obsługiwana lub z błędami. Wersja wyłącznie CLI. GUI może w przyszłości. |
Tzn. z tym ISO to tylko tak wypaliłem.. Naprawdę na przykład w folderze z daną grą mam pliki : img, sub, w innyej mam bin i cue a w jeszcze innych jeszcze jakieś inne. Nagrywam raczej dobrze :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:44. |