Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Problem z Wordem (https://forum.cdrinfo.pl/f113/problem-wordem-88650/)

olas81 13.04.2011 22:18

Problem z Wordem

Witam! Moja siostra pisze prace magisterską. Z pięciu części poskładała w wordzie w jedną całość, ustawiła marginesy itd. tak jak praca ma wyglądać w finale i zapisała to na dysku D. Kiedy otwiera to w wordzie to jest wszystko ok, ale kiedy chce tą prace nagrać np na płytę CD lub pendrive to nagrywa się bez dokonanych zmian, czyli ustawionych marginesów itd. kombinowałem już na różne sposoby, ale nie wiem w czym tkwi problem. Za pomoc z góry dziękuje!

Patrix 13.04.2011 22:49

Nie rozumiem zasady takiego postępowania, żeby pisać to w częściach i łączyć... jaki sens ??
Wg mnie to się pisze cały czas w jednym pliku, używa styli i za ich pomocą tworzy spisy treści, spisy obrazków/tabel etc.
Wersję finalną najlepiej zapisać w 'nieedytowalnym' pliku PDF - zapobiega to rozsypce dokumentu - zrób tak i powinno być dobrze.

Jarson 14.04.2011 01:45

Chyba, że ta praca musi też być oddana w wersji elektronicznej w formacie doc/docx. Jeśli tak, to nie pozostaje nic innego, jak tylko albo znaleźć przyczynę (z czym my zdalnie, zgadując tylko, możemy mieć trudności), albo mozolnie powklejać wszystko fragment po fragmencie do całkiem nowego pliku i tam na bieżąco stosować właściwe formatowanie.

pali 14.04.2011 08:03

Cytat:

Napisany przez olas81 (Post 1156653)
Witam! Moja siostra pisze prace magisterską. Z pięciu części poskładała w wordzie w jedną całość, ustawiła marginesy itd. tak jak praca ma wyglądać w finale i zapisała to na dysku D. Kiedy otwiera to w wordzie to jest wszystko ok, ale kiedy chce tą prace nagrać np na płytę CD lub pendrive to nagrywa się bez dokonanych zmian, czyli ustawionych marginesów itd. kombinowałem już na różne sposoby, ale nie wiem w czym tkwi problem. Za pomoc z góry dziękuje!

Przecież to są jakieś koszmarne bzdury.
Jak może zależeć formatowanie dokumentu od miejsca zapisu pliku. Word różne cuda robi, ale w to nie uwierzę.

To są podstawy obsługi komputera. Magistry....

Kris 14.04.2011 08:17

Może zamiast właściwego pliku, to nagrywa jakiegoś zapisanego tymczasowo przez Word...

pali 14.04.2011 08:45

Może tak,
i to dowód że M@X ma rację :D

andy 14.04.2011 09:12

Czy dokument nagrany jest uruchamiany pod ta sama wersja Officea w ktorej byl tworzony?

olas81 14.04.2011 20:49

Już wszystko jest ok, po prostu moja siostra nie zmieniła nazwy zapisywanego dokumentu i były dwa takie same. Zmieniłem nazwę i pomogło....aż nie chce mi się wierzyć , że w tym tkwił problem

pali 14.04.2011 20:57

Ta, akurat, były dwa takie same pliki w jednym katalogu.

Problem to tkwił w czym innym.

Kris 14.04.2011 21:14

Ładowała plik tymczasowy lub uszkodzony, który zapisał Word z odzyskiwania i który nie miał formatowania zapisanego. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39.