Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f107/)
-   -   problem z płytami BD-R PHILIPS x4 (https://forum.cdrinfo.pl/f107/problem-plytami-bd-r-philips-x4-88712/)

Matney 19.04.2011 00:55

problem z płytami BD-R PHILIPS x4

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć pewnej rzeczy na tematy serii płyt Philips BD-R o numerze: BR2S4B10F/10. Zakupiłem 20 sztuk z tej serii płyt.
Potrzebne mi były i są aby nagrać materiał video HD z kamery HD.

Authoring jest robiony programem TMPGEnc Authoring Works 4. W pierwszej kolejności nagrałem płytę PLATINIUM i PANASONIC BD-R lub BD-RE prędkość X2 format UDF2.5. Nagrania bez problemu
chodzą na odtwarzaczach Blu-ray stacjonarnym. Gdy tak samo nagrywam płyty PHILIPSA X2 format UDF2.5, wszystkie płyty nie chodzą na odtwarzaczu stacjonarnym. Już nie wiem gdzie jest błąd.
Odtwarzacze stacjonarne: LG-BD370 z nowym softem, PANASONIC i Philips BDP3100. Problem polega na tym że już straciłem ok. 7 płyt Philipsa.
Płyty chodzą na komputerze, ale na stacjonarnych wyskakuje ERROR lub rusza ale jako DATA (bez możliwości zobaczenia pliku m2ts).
NAGRYWARKA to LG BH10LS30 z nowym softem.
A co jest najdziwniejsze to że jedna z płyt Philips ruszała i chodziła przez kilka dni na odtwarzaczach, ale po pewnym czasie także przestała i wyskakuję ERROR. Wszystkie płyty są w idealnym stanie, jak i przed nagraniem jak i po nagraniu. Proszę o jakąś sugestie, czym można by sprawdzić jeszcze płyty :/ Może ma znaczenie jaka wersja lub seria płyt ?. Ponieważ na tą chwilę 20sztuk płyt - 110zł będę musiał wyrzucić.
Pozdrawiam Wszystkich.
Maciek

Misiek4 20.04.2011 12:53

Wszystko wskazuje na to, ze jakosc tych Philipsow - niestety - jest bardzo slaba. A czasami bywa tak, ze niektore nosniki nie sa "lubiane" przez niektore odtwarzacze. Ale stawialbym na ta pierwsza opcje...

Matney 20.04.2011 13:09

Dzięki za odpowiedz Misiek4.
Zadałem podobne pytanie samej firmie Philips. jak na razie cisza :)
Misiek4 z własnego doświadczenia jakie stosujesz płyty pod WideoHD ?, po za PANASONIC-ami i VERBATIM. Coś godnego polecenia ?

Misiek4 20.04.2011 13:13

Szczerze mowiac, jeszcze nie nagrywam plyt Blu-ray - a caly material video lezy w paru miejscach na dyskach twardych. A do ogladania uzywam odtwarzacza sieciowego FullHD (Xtreamer).

2111bd 23.05.2011 14:43

Witaj Maciek!
na temat tych płyt bd Philips chetnie porozmawiam i przedstawię mój problem trochę inny.Jeżeli mozesz to podaj mi swój nic na skypie. Mój nic to piotr21141 porozmawiamy i może bedę mógł Ci pomóc.Ja mam chyba tą samą serię płyt.
Piotr

Domi731 04.06.2011 12:08

Co za zenada te plyty skusilem sie na allgero zawsze kupuje MAXWELLE teraz philipsa kupilem zal.pl nie da sie nagrywac na tym .

I 10 sztuk lezy i sie kurzy przestrzegam wszystkich przed ta zenujaca firma dziekuje

slawekj 04.06.2011 20:52

LG BH10LS30 bardzo dobrze sobie radzi... :spoko:

:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/f107/lg-bh10...ml#post1158895

Domi731 05.06.2011 09:06

No akorat mam starszy model LG i wogole nie da sie nagrac na tym szambie , moze czas kupic druga nagrywarke hm...........

Ryek 27.06.2011 12:21

No ja mam BH10LS30 i te Philipsy się ładnie palą, ale z odczytem na odtwarzaczach BD są problemy - nie widzi nośnika - jedna na 3 płytki zaskoczyła i się odtwarza.
Nie polecam zatem tych płytek - brak kompatybilności z odtwarzaczami.
P.S. Posiadam Dune HD Max.

Domi731 27.06.2011 18:34

No ja juz wlasnie kupilem nagrywarke nowa LG ten model co napisal kolega wyzej i fakt plytki sie pala ale wlasnie odtwarzanie jest juz gorsze , dobrze ze juz nie mam ich wszystkie wypalilem i jakos dzialaja uff teraz trzeba spr kupic PLATINUM BD mial je ktos z was? Dobre sa czy slabe jak philipsy?

Ryek 29.06.2011 00:53

Platinum chwalę. Nagrywarka pozwala 8x wybrać - nie próbowałem, bo po co.
Dobrze się czytają w moim odtwarzaczu BD.
Producent Ritek.
Niestety nie mam LiteOn i nie mogę ocenić faktycznej jakości tych płytek.
Z najtańszych jestem zadowolony również z Omega Freestyle 4x na CMC.

Domi731 29.06.2011 09:02

Spoko spoko ja wlasnie omegi chce wziasc teraz sprawdze zawsze nagrywalem na maxweelach ale ostatnio trochu testow nie zaszkodzi zrobic jakie plyty tez daja rade .

Cpt.Solo 09.09.2011 13:09

Dopiero teraz czytam o tych płytach. Niestety i mnie się to przytrafiło. Zakupiłem 10 sztuk BD-R Philips 25GB 1-4x. Z tego na 6-ciu wypaliłem ten sam materiał.Po nagraniu pierwszej płyty zaraz włożyłem ją do odtwarzacza. W wielu miejscach obraz zacinał się i przeskakiwał. Najpierw myślałem,że to coś nie tak z nagranym na dysk twardy materiałem filmowym i sięgnąłem po kolejną płytę do nagrania i następną. Sutuacja analogiczna. Wszystkie płyty były odtwarzane w odtwarzaczu stacjonarnym,ale jak pisałem przeskakiwały,a nawet zatrzymywały się. Pomyślałem,że to może wina nagrywarki niedawno zakupionej i to samo spróbowałem nagrać na Esperanza. Sytuacja się powtórzyła. Dopiero na płycie firmy Verbatimh i Panasonic wszystko działa bez problemu.
Tak więc może się może trafić wadliwa seria. Podobną sytuację miałem z TDK tylko,że DVD.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.