![]() |
Są programy skanujące płyty w poszukiwaniu zabezpieczeń. Nawet skuteczne, a przynajmniej kiedyś były. Nie kupuję gier na PC już od stuleci.
|
Mam GTA Trylogię z Extra klasyki czyli nie zabezpieczone
|
To zależy od tego czy gra była zabezpieczona w jakiś sposób... Wersje pudełkowe-sklepowe chyba zawsze były. W tamtych czasach najpopularniejsze to Securom i Safedisc. Wersje gier z magazynów komputerowych nie są zabezpieczane. Gry z tzw. Ekstra Klasyki (itp. edycji) też nie są - a przynajmniej tak mi się wydaje...
Jeśli gra była zabezpieczona to po takim skopiowaniu plików jej nie zainstalujesz (poza tym sporo gier wymaga płyty w napędzie - więc albo "cukierek" albo obraz płyty w wirtualnym napędzie). Ale - to dział konsole. ;) |
Aha ;/ jak dobrze się nauczę pisać programy na ps2 może mi się uda napisać taki który będzie symulował napęd DVD do pc by instalować gry ;d
A co kopiowania plików do zgrałem GTA2 oryginalnego na pendrive :) ale czy po zainstalowaniu będzie nadal oryginalny po wpisaniu kodu aktywującego |
Nie zainstalujesz z napędu PS2, możesz skopiować tylko z niej pliki. Obrazu też nie zrobisz.
|
Zapomniałem dodać że chodzi mi o zastosowanie PS2 jako napęd DVD do CZYTANIA PŁYT by zainstalować grę na pc z płyty DVD ;d
|
a dzięki :)
|
Manager plików i host:/. W najnowszym uLE SMB jest eksperymentalny.
|
PS2 jako napęd DVD do PC
Witam wszystkich tu zgromadzonych w dniu dzisiejszym.
W moim komputerze mam dwie nagrywarki DVD różnych formatów (dvd+rw itp). Nie czytają płyt DVD, ale czytają tylko CD. I tu rodzi się moje pytanie, Czy mogę podłączyć PS2 do PC aby wykorzystać je jako CZYTNIK płyt DVD, Ale nie do nagrywania oczywiście bo wiem że ps2 nie może nagrywać ;d Za pomocą czego można PS2 do PC podłączyć: http://img853.imageshack.us/img853/5863/kableusbamb.jpg -Kabel usb z obu stron ta sama końcówka, mam taki właśnie. Czy Kabel Ethernet? czy może inaczej? a więc :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:39. |