![]() |
Nagrywarka Pioneer bdr-td01 a p³yty Philips
Witam.
Mam pewien problem. Posiadam laptopa Sony Vaio vgn-aw31s (OS Vista) z napêdem Blu Ray Pioneer bdr-td01. Nagra³em na tym sprzêcie kilka p³yt BR i by³y to Panasonic i Verbatim, obecnie zakupi³em p³yty Philipsa i niestety nie dzia³aj±. Po w³o¿eniu do napêdu komp chwilê my¶li po czym nie stwierdza obecno¶ci p³yty w ¶rodku (w przypadku Panasonica p³ytê widaæ prawie od razu). Aktualizowa³em firmware do tej nagrywarki ale nic siê nie zmieni³o. Czy jest jakie¶ rozwi±zanie tego problemu? Powiem szczerze, ¿e nie u¶miecha mi siê wyrzuciæ te p³yty. |
Napedy w laptopach sa slabe i kaprysne. Tyle w temacie. Nie widzi to juz nie zobaczy jak firmware masz nowy.
|
Czyli nic nie da siê zrobiæ? Najlepiej kupiæ nowe p³yty innej firmy? Na czym polega problem? Jest to wina nagrywarki czy p³yty ró¿ni± siê w jaki¶ sposób od siebie?
|
Je¿eli ich nie widzi wcale to raczej marne p³yty- tak jak wy¿ej napisane laptopowe napêdy potrafi± nie¼le kaprysiæ i nie rozpoznawaæ miernych no¶ników.
|
Czyli daæ sobie spokój z szukaniem rozwi±zania? Zastanawiam siê nad kupnem zewnêtrznej nagrywarki BR Sony lub LG - do 800 z³. Co by¶cie polecili w tym temacie?
|
Jak dla mnie lepiej kupiæ dobre p³yty Verbatim Sony Panasonic ni¿ mêczyæ siê ze s³abymi no¶nikami-nawet jak siê nagraj± to nie oznacza wcale ¿e k³opoty siê skoñczy³y-dane mog± szybko wyparowaæ b±d¼ s³abo bêd± siê czytaæ.
Lepiej te parê z³oty do³o¿yæ i mieæ spokój. Z zewn. ta jest szybka X8 LG BE08LU20 i x6 Sony BDX-S500U LG BE12LU30 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:44. |